-NOT QUITE-

Lotte Laurens | Kim Boogaard
ENTER Festival
do 20 jun - 20:30 - 21:10
do 20 jun 2024
20:30 - 21:10
  • do 20 jun 2024
    20:30 - 21:10
    Theater aan het Spui
    Zaal 2

-NOT QUITE- is een afstudeervoorstelling van Lotte Veronica Laurens. Met een fascinatie voor Beckettiaans absurdisme, onderzoekt het werk hoe het voelt om in alledaagse situaties je voor te stellen wat er allemaal fout kan gaan, dat dat dan ook nog gebeurt en dat iedereen je dat dan ook nog kwalijk neemt.

 

  • Let op: deze voorstelling is Engelstalig.  

Werkers en opleidingen

Lotte Laurens: acteursopleiding Toneelacademie Maastricht
Kim Boogaard: performance opleiding Toneelacademie Maastricht

Two women are stuck.
 Like, literally stuck in a wall.
 Trying to remember what is trying not to be remembered

Lotte: "Geïnspireerd door (jawel, giganten als) Samuel Beckett en Miranda July, waarvan ik vind dat zij eenzaamheid en ongeluk zo licht en grappig beschrijft, schreef ik deze absurdistische dialoog die in een bloedgang word gesproken."

De twee vrouwen zitten vast in een muur. Personage 1 probeert zich in een rap tempo te herinneren wat er die avond nou echt is gebeurd, continu checkend bij personage 2 of ze al op dezelfde lijn zitten, het antwoord blijft min of meer -Not quite- tot de pijnlijke waarheid word geopenbaard in een monoloog van het eerder onwetende personage 2.

“To stop myself from sweating, which is, do you rememb.. I’ll explain later. Unless you remember? - not quite - I think about dogs (pause) how dogs cool themselves down, I think about the natural ventilation system of a dog. Do you remember? - not quite - it’s the tongue”.

Het publiek krijgt de beeldende tekst snel tot zich en hebben net als de personages nooit echt vaste grond onder hun voeten. Het is een voorstelling die het publiek het gunt om de beelden die de taal geeft zelf te blijven associëren en te projecteren op de grijze personages in de muur.

Over de makers

Lotte Veronica Laurens

Lotte (2000, te Groningen) is afstuderend actrice aan de Toneelacademie Maastricht. Waar zij aan de opleiding begon als enthousiaste beweger heeft ze zich, in de studie jaren daarna, kunnen ontwikkelen in teksttoneel en een liefde gevonden voor repertoire en het schrijven van teksten. Ze houdt van absurdisme en ‘het emotionele’ communicatief maken.

De voorstelling ‘-NOT QUITE-’ is een project waar zij sinds haar tweede studiejaar mee bezig is, eerst onder begeleiding van Quirine Racké en Helena Muskens, twee jaar later in begeleidende eindregie door Just van Bommel.

Tot slot vindt ze het belangrijk dat er nooit één waarheid is (never say never) en dat het toch zoeken naar dat antwoord theater maken is, voor haar dan. Eerder dit jaar liep zij stage bij Theater Mooiweer in de voorstelling Scènes uit een huwelijk en als performer bij NITE in Fall Failing

Kim Boogaard

Kim (1995, te Zeist) is afstuderend performer aan de Toneelacademie Maastricht. Kim bracht vier jaar door met experimenteren naar verschillende vormen van maken, ze ontwikkelde zich als beweger, als actrice en met het maken van video’s en theater. Haar werken zijn zeer intuïtief en zintuiglijk en werken met rijke beelden en soundscapes. Eerder dit jaar was zij te zien als performer bij NITE in Fall Failing.

Credits

concept, tekst en decor: Lotte Laurens 
spel: Kim Boogaard, Lotte Laurens 
begeleidende eindregie: Just van bommel