De Politieke Eindejaarsshow 2023

Haagsch College
Haagsch College
di 19 dec - 20:30 - 22:50
di 19 dec 2023
20:30 - 22:50
  • di 19 dec 2023
    20:30 - 22:50
    Koninklijke Schouwburg
    Grote zaal

Van gierende inflatie tot kabinetscrisis, ook 2023 was weer een historisch politiek jaar. De enorme verkiezingswinst van eerst BBB en daarna PVV zette heel politiek Den Haag op z’n kop. Wat bracht 2023 voor bewoners van het Binnenhof?

De avond in de zaal is uitverkocht, maar het is nog wel mogelijk om een ticket te reserveren voor de livestream. Meer informatie en reserveren via deze pagina van Haagsch College.

Voorafgaand aan deze voorstelling bieden we de mogelijkheid om te dineren in ons restaurant. Een reservering maak je gemakkelijk in het bestelproces van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.

In De Politieke Eindejaarsshow blikken Joost Vullings, Xander van der Wulp en Vincent Rietbergen op traditionele en geheel eigen wijze terug op het politieke jaar. Met humor, unieke beelden en scherpe analyses duiken ze in de belangrijkste gebeurtenissen aan het Binnenhof.

Wat doet de toenemende polarisatie met de verhoudingen in de Tweede Kamer? Hoe zou Mark Rutte terugkijken op 2023? En wat heeft het nieuwe jaar in petto voor onze politici? Joost, Xander en Vincent vertellen je alles wat je moet onthouden van dit bijzondere politieke jaar.

Joost Vullings is politiek commentator bij Eenvandaag.

Xander van der Wulp is politiek verslaggever van NOS Nieuws. Joost en Xander maken samen de politieke podcast De Stemming.

Vincent Rietbergen is presentator van Haagsch College. Dit is tevens een programma van Haagsch College.