Sanne Peper

The Neverending Story (8+)

Het Oneindige Verhaal
zo 28 jan - 16:00
zo 28 jan 2024
16:00
  • zo 28 jan 2024
    16:00
    Koninklijke Schouwburg
    Grote zaal

Basje Boeckx heeft een rijke fantasie. Daarom wordt ze weleens gepest. Ze steelt het boek Het Oneindige Verhaal en verstopt zich op een zolder. Daar leest ze over de avonturen van de jonge held Atréjoe, die het rijk Fantásië moet redden van het oprukkende ‘Niets’. 

Steeds meer vallen de werelden van Fantásië en die van Basje samen, tot ze in het verhaal terechtkomt. Ze redt de kleine keizerin en krijgt grote macht. Maar weet Basje om te gaan met die verantwoordelijkheid? En welke rol speelt de geluksdraak Foechoer in het verhaal? 

Het Oneindige Verhaal is een voorstelling voor jong en oud, met livemuziek en wonderlijke wezens. Zeven acteurs spelen al die fantastische wezens met poppen én maskers en vijf musici van o.a. Slagwerk Den Haag verzorgen de bijzondere livemuziek. 

In de media

★★★★ DE VOLKSKRANT

"In de uitbundige jeugdvoorstelling The Neverending Story zoeken de makers de grenzen op van het theater" 

THEATERKRANT

"Maar bovenal is de voorstelling een ode aan het theater. Het is een gesamtkunstwerk dat je – net als het boek – na afloop direct van voren af aan wil ervaren." 

★★★★★ KIDSWEEK

"Je komt echt ogen, maar ook oren te kort. (...) Het is een voorstelling waarvan je wenst dat-ie oneindig doorgaat." 

Credits

Deze grote zaal voorstelling wordt gespeeld door 7 acteurs die alle fantastische wezens spelen met poppen èn maskers en 5 musici van o.a. Slagwerk Den Haag