Alle wegen leiden naar... DE EETTAFEL

Eveline Baçe
ENTER Festival
zo 23 jun - 16:45 - 18:30
zo 23 jun 2024
16:45 - 18:30
  • zo 23 jun 2024
    16:45 - 18:30
    Zaal 3
    Zaal3Foyer

Eveline neemt je mee in haar zoektocht naar haar identiteit: opgegroeid in Nederland maar vol Mediterraanse verlangens: samen eten, daarvan genieten, gesprekken voeren zonder doel, durven dansen over straat, je laten meeslepen door muziek.

Dit onderzoek is een poging om deze verlangens op één avond te vervullen, met een diner als afsluiter.

De prijs van het diner (€12,50) is inbegrepen in de ticketprijs en een onlosmakelijk onderdeel van de voorstelling.


Werker en opleiding

Eveline Baçe: muziektheater ArtEZ

Je wordt uitgenodigd om je zintuigen te openen en je over te geven aan Mediterraanse geuren, smaken, komisch absurdistische scènes, traditionele Albanese en Italiaanse volksmuziek en dans. Met als hoogtepunt samen te eindigen aan de eettafel, om daar elkaar te ontmoeten, de ander eens écht in de ogen te kijken.

Deze work-in-progress is gemaakt in het kader van een afstudeer-residentie, en neemt de vorm aan van een samenkomst, voorstelling, experiment, concert, diner.

Over de maker

Eveline Baçe heeft zich op de opleiding muziektheater ontwikkeld als maker, performer en saxofonist in een theatrale setting. In haar associatieve werk vermengt ze absurde situaties, haar passie voor eten, stuwende klanken en wonderlijke woordspelingen. Met haar werk wil ze theater toegankelijker maken door grote, soms maatschappelijke thema’s te verbinden aan de kleine dingen in het leven.

In dit project komen muzikanten van verschillende conservatoria (ArtEZ, HKU, KC) samen om hun krachten te bundelen en interdisciplinair te werken.

Credits

concept: Eveline Baçe 
muzikanten, performers: Eveline Baçe (saxofoon), Pien ten Have (alt viool) Mauro Riva (percussie), Jasper Weynans (bas gitaar), Lukas Proske (accordeon)
kok: Demian Henkes 
eindregie: Sara de Monchy 
coaching: Babette Kalker, Jan-Pieter Koch 
posterbeeld: Eduart Baçe (schilderij) Sophie Bax (grafisch ontwerp)