IHE NDỊ M CHỌRỌ ỊKWA NNA M. of: De dingen die ik mijn vader wilde zeggen.

Yaqien Bouhbaka
ENTER Festival
zo 23 jun - 19:30 - 21:00
zo 23 jun 2024
19:30 - 21:00
  • zo 23 jun 2024
    19:30 - 21:00
    Theater aan het Spui
    Zaal 2

Een voorstelling over vroeger, over nu, over wat er nog komen gaat. Over papa, over mij, over ons. Over ontmoeting en afscheid.

Werker en opleiding

Yaqien Bouhbaka: ArtEZ, Arnhem

PAPIE!
DE GROTE MENSEN VROEGEN AAN MIJ OF IK WAT KON VERTELLEN OVER DAT DING DAT IK VOOR JOU HEB GEMAAKT, MAAR DAT WIL IK NIET! MISSCHIEN MOET IK ZEGGEN DAT IK (…)

Papa,
Is het oké als ik jouw muziek gebruik? Ik denk dat het daar nog mooier van zal worden! Ik kan je er niet echt voor betalen want ik heb niet echt een budget maar ik dacht (…)

Paps,
Ik ben helaas geen dokter geworden zoals jij wilde, maar ik geloof wel dat ik mensen zich beter kan laten voelen. Voor een uurtje, misschien zelfs een hele avond. Ik hoop dat je nog steeds trots op me kan zijn. Ik ben dus acteur geworden en (…)

Pa,
Ik denk dat ik eindelijk klaar ben om te tonen wat ik heb gemaakt. Het is een voorstelling. Over vroeger, over nu, over wat er nog komen gaat. Over jou, over mij, over ons. Ik zou het fijn vinden als je het nog kan zien, ik ben er zeker van dat je het mooi gaat vinden, maar voor het geval dat mijn schaduw zelfsabotage verbergt in een Trojaans paard dat op zelfzekerheid lijkt en alle positiviteit afwijst die mij vooruit zou kunnen brengen wil ik je nog zeggen dat (…)

Vader,
Een kind dat geen warmte van huis krijgt zal het platbranden om het te voelen.

Over de maker

Yaqien Bouhbaka (1999) is maker, acteur en schrijver. Waar hij zich als kunstenaar kan laten inspireren door de conventionele kunstvormen vindt hij het veel interessanter om voor elk project zichzelf te heruitvinden. Zo haalt hij inspiratie uit zijn eigen bestaan, het museum, behandelt hij zijn werk als de componenten van een gerecht of bouwt hij een hele voorstelling rond een conversatie die hij heeft opgepikt in de rij van de snackbar.

Credits

concept, spel en tekst: Yaqien Bouhbaka
Schrijfadvies: Joeri Vos
artistiek advies: Willem de Wolf
techniek en lichtplan: Teunis Zijlstra
met dank aan: Gilles Biesheuvel, Toneelschool Arnhem (ArtEZ)