LET’S TALK ABOUT… de ongezellige dingen

ENTER
ENTER Festival
vr 21 jun - 18:15 - 19:15
vr 21 jun 2024
18:15 - 19:15
  • vr 21 jun 2024
    18:15 - 19:15
    Zaal 3
    De Constant Rebecqueplein 20A

Stilte in de zaal? Nee hoor! Op donderdag, vrijdag en zaterdag praten we er in Zaal 3 op los. Kom meepraten over de sector, afstuderen en ervaringen van lichting 2024. Biertje erbij and… let’s talk!

Op het festival vieren we dat een hele nieuwe lichting te trappelen staat het werkveld te betreden, vol goede moed. Hoe is het om af te studeren in een tijd waarin plekken voor nieuwe makers wegvallen? In een tijd waarin Frances Sanders zegt: “We stevenen af op een nieuwe-makers-infarct”

Wij willen het hier eens flink over hebben. Zowel met de plekken die verdwijnen, als met de plekken die blijven én die mensen die de plekken zo hard nodig hebben: de nieuwe theaterwerkers. Hoe ga je om met de verantwoordelijkheid die je hebt als er steeds minder plekken zijn? Hoe ga je om met de concurrentie met vrienden en andere nieuwe theaterwerkers? Hoe blijven we in tijden als deze solidair aan elkaar? 

Verwacht een open gesprek, met veld en afstudeerders. Een gesprek waarin we waarschijnlijk niks kunnen oplossen, maar ons misschien wel meer verbonden voelen met elkaar. Een welkom gevoel in deze tijd, lijkt ons zo.

moderatie
Bregt van Deursen