gebaseerd op waargebeurde uitspraken

Ousmane Bangura | Aron Schaap
ENTER Festival
za 22 jun - 19:00
za 22 jun 2024
19:00 - 19:30
  • za 22 jun 2024
    19:00 - 19:30
    Zaal 3
    Zaal3Foyer

Ousmane Bangura en Aron Schaap maakten voor hun afstuderen de voorstelling gebaseerd op waargebeurde uitspraken. Het geheel is verrassend actueel; ze nemen hun eigen generatie en ‘hun eigen manier van doen’ op de hak. Hun speelstijl is vlot te noemen, maar ze spelen ook met een zekere nonchalance.

De voorstelling behandelt grote maatschappelijke vraagstukken zonder het daar expliciet over te hebben, ook mooi om te zien hoe en passant het racisme de revue passeert. Maar vriendschap is toch echt het overkoepelende thema van de voorstelling. Hoe onzeker of zeker kun je zijn in dit leven ten opzichte van elkaar?

Let op: gratis toegang, maar reserveer wel even een ticket via de knop.


Werkers en opleidingen

Aron Schaap, Ousmane Bangura: Acting HKU
Jonas van Dalen: Writing for performance HKU

Zoals de titel al verraadt is de voorstelling gebaseerd op uitspraken die de twee makers door de jaren heen hebben gehoord en zijn bijgebleven, deze uitspraken vormen de basis van de scènes en de personages. Ook wilden Ousmane en Aron kijken of ze hun eigen band op de vloer konden overbrengen op het publiek. De vrienden krijgen vaak te horen dat ze een vermakelijke dynamiek hebben, maar lukt het ze ook om deze dynamiek op de vloer te krijgen?

Over de makers

Ousmane Bangura en Aron Schaap begonnen in 2020 aan de acteursopleiding van de HKU. Al snel werden de twee goede vrienden en voelden zij de behoefte om samen theater te maken. Ze maakten de voorstelling gebaseerd op waargebeurde uitspraken en trokken daarna het werkveld in om zich te focussen op hun stages. Ousmane liep stage bij Het Zuidelijk Toneel en DIEHELEDING en Aron bij Aluin, dear T. en Reinout Bongers.

Voor de tweede afstudeervoorstelling werken de twee nog een laatste keer samen in schoolverband. De Twee hopen daarna samen nog veel voorstellingen te mogen spelen en maken.

Credits

speler en maker Aron Schaap, Ousmane Bangura
schrijver Jonas van Dalen
eindregie en begeleiding Gillis Biesheuvel
productie Iris Jansen