Sasha Kurensky

Dit is alles

Kato Cornil
ENTER Festival
zo 23 jun - 15:00 - 16:30
zo 23 jun 2024
15:00 - 16:30
  • zo 23 jun 2024
    15:00 - 16:30
    Zaal 3
    Zaal3Foyer

Dit is alles is een intieme, nostalgische voorstelling in de open lucht. Op een ontwapenende, ietwat brutale manier vertelt de zwangere Cordelia Kenn haar verhaal aan haar ongeboren dochter, aan de hand van de dagboeken die ze als tiener bijhield. Onverbloemd, grappig en goudeerlijk.

Deze coming of age voorstelling is een monoloog met live muziek, naar het boek This is All van Aidan Chambers. Voor alle meiden van zestien, en iedereen die voor even een meid van zestien zou willen zijn.


Werker en opleiding

Kato Cornil: regie, Toneelacademie Maastricht

Het stuk is een bewerking van het boek This is All, geschreven door Aidan Chambers in 2005. Het boek leest als een pleidooi voor het vertellen van verhalen, voor literatuur en poëzie. Als publiek maak je kennis met de gedichten die voor Cordelia belangrijk zijn, en met de vragen aan de 89-jarige auteur die het adapteren van het boek opwierp. Want wie kan wiens verhaal vertellen?

Over de maker

Kato Cornil (Antwerpen, 2000) studeert af aan de regieopleiding van Toneelacademie Maastricht. Ze laat zich inspireren door de zinzoekende mens, en heeft een fascinatie voor melancholie en verveling. Haar stijl wordt gekenmerkt door humor, vaart en een enorme liefde voor taal. De voorstellingen hebben een existentiële, volkse en soms duistere kant.

Haar grootste drijfveer is het maken van de voorstellingen die ze zelf als tiener had willen zien. In haar werk zet ze het publiek dan ook centraal, en vertrekt ze vanuit de vraag wat ze haar publiek kan bieden.

Credits

regie: Kato Cornil
spel: Teuntje Post, Raaf Lopes Cardozo
muziek: Raaf Lopes Cardozo
dramaturgie: Sofie Delrue
begeleiding: Maria Kraakman
poster: Sasha Kurensky
tekst: Kato Cornil, Sofie Delrue (naar This is All van Aidan Chambers)