DEBUUT.

ABSOLUUT.
ENTER Festival
za 22 jun - 21:15 - 22:00
za 22 jun 2024
21:15 - 22:00
  • za 22 jun 2024
    21:15 - 22:00
    Zaal 3
    Zaal3Foyer

Stap in de wereld van ABSOLUUT. en laat je meevoeren naar een explosieve totaalervaring waarin adrenaline, muziek, stunts en theater samenkomen tot een adembenemend spektakel!


Werkers en opleidingen:

Joppe Klein, Catoo Post, Thom Vendrik: Toneelschool ArtEZ

In de heuvels en dalen van een stilstaand landschap volgen we een herder in de zoektocht naar zijn schapen. Wanneer de herder terechtkomt bij een mysterieuze berghut van een groep après-skiërs krijgt zijn leven een nieuw tempo en wordt de verdwijning van zijn kudde een steeds groter raadsel.

Als hij in deze energieke groep glimpen van zijn kudde begint te herkennen, kan hij niet anders dan meegaan in hun onophoudelijk tempo. Na grote gevechten met bizarre figuren op Tirol-techno rest de vraag: hoeveel snelheid kan een mens eigenlijk aan?

Over de makers

ABSOLUUT. is een Arnhems gezelschap dat elkaar heeft leren kennen tijdens hun opleiding aan de Arnhemse Toneelschool. Ze maken vernieuwend theater dat jong, fris en vormelijk is; het heeft de snelheid van een TikTok-feed, de willekeur van je playlist op shuffle, de onverwachtheid van een blind date en de humor van een Monty Python-scène.

In de vorm zijn hun voorstellingen rauw en bombastisch. Met theatrale-effecten, stage-fight, water, vuur en een grote fysieke speelstijl maken ze het ervaren van hun voorstelling intens en overstijgen ze het alledaagse. Muziek is een grote inspiratiebron en leidraad in het vertellen van hun verhaal en het overbrengen van een energieke dramaturgie. Ze mixen harde, beukende stijlen zoals techno met de akoestische geluiden van hun instrumenten en stemmen.

Credits

Makers en spelers: Bram Flick, Tijn Luijben, Joppe Klein, Catoo Post, Thom Vendrik 
Eindregie: Friso van Vemde Oudejans 
Stuntcoördinatie: Aron Visser