PLAATS TITEL HIER

Collectief JOCH
ENTER Festival
vr 21 jun - 16:15 - 17:00
vr 21 jun 2024
16:15 - 17:00
  • vr 21 jun 2024
    16:15 - 17:00
    Theater aan het Spui
    Zaal 1

Een voorstelling over twee vrouwen op schrijversresidentie. Ze verblijven samen op een kamer, waar ze een bed moeten delen. ‘Gevlucht’ uit hun eigen levens zijn ze hier om op zoek te gaan naar hun (schrijvers)identiteit. De grote verschillen tussen de twee zorgen voor een intern conflict over wie ze wel of niet zijn. We zien hoe de twee door de tijd heen zichzelf, de wereld en elkaar bevragen en hierdoor dát vinden bij elkaar wat ze vooraf niet hadden kunnen schrijven.


Werker en opleiding

Josephine Borst: Artist Educator In Theatre, ArtEZ

Colette en Fenna komen aan op de schrijversresidentie op Tessel, waar ze, met groot ongenoegen van Colette, een kamer en bed met elkaar moeten delen. Hoewel de nog jonge Fenna vol en fris in het leven staat, lijkt de getrouwde Colette vastgeroest en uitgeblust de residentie binnen te stappen. De grote verschillen in leeftijd, fase, denkwijze en beweegredenen zorgen voor momenten van conflict met elkaar en confrontatie met zichzelf. Zijn ze in staat hun muren af te breken en hun kwetsbare zelven te tonen als het nodig is?

In de tragikomische voorstelling (met een hint naar absurdisme) volgen we via fragmenten van dagen hoe de twee via elkaar zichzelf lijken te ontdekken. Ze verliezen zich in een nieuwe werkelijkheid en belanden in fantasieën, die alleen met een pen te grijpen zijn.

Het heeft niets met jou te maken. Het was gewoon een erg slecht idee. Alle grote kunst komt voort uit eenzaamheid. Sorry.

Over de werkers

Collectief JOCH is een collectief bestaande uit vijf vrouwelijke makers. Allemaal zijn ze met een andere theaterachtergrond en een eigen visie het collectief binnengestapt. Ze achten dan ook één visie niet genoeg, zoals je begrijpt.

Collectief JOCH bestaat uit twee acteurs (Anna Podt & Sascha Cornelissen), een dramaturg (Karijn van der Wijk), een schrijver (Marlotte Frowijn) en een regisseur (Josephine Borst). Door het maken van theater bieden zij een nieuw perspectief en schuwen ze geen kritiek op de wereld om hen heen. Tevens zullen hun voorstellingen nooit ontkomen aan een dosis humor, tragedie, absurditeit en zal er in de stukken ook nog eens knetterhard op los gefilosofeerd worden.

 is de derde voorstelling van Collectief JOCH. Hieraan vooraf gingen de voorstellingen Werther, Fuck You, wat geïnspireerd is op Het Lijden van de Jonge Werther (Goethe) en Radio Klootzak, een theatraal onderzoek naar heavy metal voor Stukafest.

Wil je meer te weten komen over Collectief JOCH? Of heb je gewoon zin in nog meer content? Volg dan @collectiefjoch op Instagram.

Credits

regie: Josephine Borst
spel: Anna Podt, Sascha Cornelissen
tekst Marlotte Frowijn