© Joris Smit

Tom Pain

Het Nationale Theater
do 21 dec - vr 26 jan
do 21 dec 2023
-
vr 26 jan 2024

★★★★ de Volkskrant | ★★★★ NRC Handelsblad | ★★★★ de Telegraaf

 

Na lovende recensies en een Louis d'Or-nominatie keert Tom Pain terug naar het theater! Bram Coopmans speelt deze bittere cynicus op een uiterst innemende wijze. Deze ijzersterke monoloog is nu exclusief te zien in de intieme setting van Het Paradijs, in de nok van de Koninklijke Schouwburg.

Zo’n man ontmoet je nooit meer! Sommige mensen zijn voor het geluk geboren. Tom Pain hoort niet bij die mensen. Hij worstelt met zijn zoektocht naar geluk en deelt zijn onalledaagse kijk op het leven. Terwijl hij de zaal probeert te entertainen kijkt terug op zijn rottige jeugd, de dood van zijn hond en een verloren liefde.

Bram Coopmans verricht een ware krachttoer. Tom Pain is angstaanjagend maar toch ook grappig.

de Volkskrant ★★★★

In de media

“Coopmans speelt in regie van Eric de Vroedt knap en beheerst.” - NRC ★★★★

“Monologen zijn wellicht de meest verraderlijke theatrale vorm: ze hebben alleen een kans van slagen met een écht goede tekst en een écht goede acteur. En wat dat betreft slaagt Tom Pain ruimschoots.” - Theaterkrant (keuze van de criticus)

“Pareltje om je op te verheugen” - Telegraaf ★★★★

“Bram Coopmans verricht een ware krachttoer. Tom Pain is angstaanjagend maar toch ook grappig” - de Volkskrant ★★★★

“Coopmans speelt een venijnig spel tussen aantrekken en afstoten, waarbij hij op slinkse wijze steeds net dat schijntje affectie toont waardoor je als bezoeker geïntrigeerd blijft kijken.” - jury VSCD Toneelprijzen 2020-2021, nominatie Louis d’Or (beste dragende hoofdrol) voor Bram Coopmans

Credits

tekst Will Eno 
vertaling Maaike van Rijn 
regie Eric de Vroedt 
spel Bram Coopmans
dramaturgie Remco van Rijn 
kostuum Lotte Goos 
licht Bernie van Velzen