Rebuilding a Voice

King Sisters
di 24 okt - 20:30
di 24 okt 2023
20:30
  • di 24 okt 2023
    20:30
    Zaal 3
    De Constant Rebecqueplein 20A

In Rebuilding a Voice deconstrueren drie zussen de stem, op zoek naar meerstemmigheid. Via klank en fysiek spel breken de King Sisters nieuwe vormen open. Geïnspireerd door hedendaagse muziek genres, klassiek, jazz tot pop. Zo leggen ze de veelkleurigheid van de menselijke stem bloot.

Is het mogelijk je eigen stem te hebben binnen een bestaande mal?

Hoe verhoud je je tot een veelheid aan constructies? We grijpen de vrouwelijke stem bij de lurven, ontkrachten de prestatiemaatschappij en bevragen de vrijheid van een underground cultuur. Vanuit een divers scala aan transformaties doen we een voorstel voor een utopische, meerstemmige maatschappij.

Hear all voices at variance, hear all songs roared out at once

Susan Sontag in a letter to Patti Smith

In de media

THEATERKRANT - recensie
A-capella-theaterconcert over het terugclaimen van je stem

“langzaam werkt het drietal toe naar een dystopisch, haast monsterachtig klankenspel. (...) een weirde, prachtig lelijke compositie, waarin geen maskers meer worden opgezet, geen buitenkantschoonheid meer wordt nagestreefd – verwarrend maar bevrijdend.”

THEATERKRANT - interview
Collectief in gesprek over ideologie, en het gebrek daaraan

"Joske Koning gaat in gesprek over stem, lijf, vrouwelijkheid, familie – politiek. King Sisters, het collectief dat ze samen met haar twee zusters vormt, laat in Rebuilding a Voice een superenergiek a-capella concert op de zaal los, waar op het eind het publiek deel van gaat uitmaken. Ze spreiden een aanstekelijk, lijfelijk enthousiasme tentoon, iets als van een kind, in de beste zin van het woord, zegt Koning; denk Dada, Flux, zegt Meijvis."

Over King Sisters

Een voorstelling van King Sisters begeeft zich op het snijvlak van concert en performance. Hun muzikale chemie valt naadloos samen met hun zussen-dynamiek. Een monoloog wordt onderbroken door een zangstuk, een zangstuk onderuitgehaald door een performance. Centraal staat het onderzoek ‘individu temidden van het collectief’.

Als collectief maakten ze eerder Song of the Sisters (2018) en Talking Songs ('20-'21, onder andere te zien bij November Music). In 2021 was Marthe Koning samen met Doris Vervuurt te zien met THIS APPEAR bij Expeditie Cement.

Naast hun collectieve werk, maakt het trio ook individueel werk binnen hun eigen disciplines; actrice en theatermaker Joske, vocalist en componist Annelie, beeldend kunstenaar en performer Marthe.
In hun collectieve werk is de stem de verbindende factor.

Credits

tekst/spel/muziek/concept Joske, Annelie en Marthe Koning
eindregie Jessie L’Herminez
dramaturgie Elowise Vandenbroecke
componist Janne Piksen
kostuum Akelei Loos
licht en geluidsontwerp Neal Groot
in samenwerking met Festival Cement en Via Zuid – Talentontwikkeling Podiumkunsten Limburg