Anne Claire de Breij

a night with QUEEN ANGELITO

Orkater | ‘Ntianu Stuger
wo 22 mei en do 23 mei
wo 22 mei 2024
en
do 23 mei 2024

Een nachtclub. Een legendarisch concert in een intieme club-opstelling in de kleine zaal van Theater aan het Spui: a night with QUEEN ANGELITO!

Vanavond neemt ze je mee naar de liefdes die ze verloor, de liefde die ze niet kon verliezen omdat ze ‘m nooit had (yes you, daddy), maar bovenal naar de grootste liefde die ze vond: de pure, schaamteloze, ongenuanceerde liefde voor zichzelf. Want als de liefde die je voor jezelf voelt sterk genoeg is, overstijgt dat uiteindelijk toch ook de behoefte aan liefde van anderen? Selflove−supremacy! Toch…?

In een deel van deze voorstelling wordt Engels gesproken.

Een eclectische one woman show die de vraag stelt waarom overgave in de liefde vaak voelt als zwakte in plaats van een daad van hoop of moed. Misschien zelfs van verzet. 

a night with QUEEN ANGELITO wordt geschreven, gespeeld en gezongen door ‘Ntianu Stuger (Volkskranttalent van het jaar 2023). Inspiratie voor deze voorstelling begint en eindigt bij jazzlegende Eartha Kitt; haar muziek, haar imago van onaantastbaarheid, maar ook haar ogenschijnlijk onstilbare honger naar erkenning en overgave.

Voor dit theatrale concert put Stuger uit interviews met Kitt, maar ook uit de Bijbel, All bout Love van bell hooks (de Amerikaanse hoogleraar Gloria Watkins), de aesthetics van Jhené Aiko en overtuigingen uit de steeds sneller groeiende online-spiritualiteitsgemeenschap.

I, QUEEN ANGELITO, pledge that I will Guide you on your Journey towards becoming the most Beautiful Child of the ~COSMOS~

In de media

PAROOL
"’Ntianu Stugers eerste solovoorstelling bij Orkater, verleidt, doet pijn (op een lekkere manier) en is geïnspireerd op het leven en werk van zangeres en actrice Eartha Kitt."

NRC ★★★★

DE VOLKSKRANT ★★★
"In haar eerste solovoorstelling komt haar creatie in intieme theatersetting samen met haar publiek, haar divine community. Deze zoekende zielen troost en zalft ze met haar goed getroffen Insta-zelfhulp-Engels, afgewisseld met ijzersterke nummers en mild vileine interactie met de zaal."

8WEEKLY ★★★
"Alles wat Stuger doet is strak en loepzuiver: haar timing en mimiek maken van Queen Angelito een geloofwaardig personage."

"Goed in de gaten blijven houden, die ‘Ntianu Stuger, want het is een fascinerende acteur/performer/zanger die haar publiek alle hoeken van het podium laat zien."

Credits

concept, tekst en spel ‘Ntianu Stuger | eindregie Izaline Calister | muziek Rui Reis Maia | scenografie Ruben Wijnstok | kostuums Valérie Pos | lichtontwerp Varja Klosse | tekstbegeleiding Esther Duysker