Sanne Peper

BYE BYE DADDY a family business

Dood Paard
vr 17 mei - 20:15 - 21:45
vr 17 mei 2024
20:15 - 21:45
  • vr 17 mei 2024
    20:15 - 21:45
    Theater aan het Spui
    Zaal 2

BYE BYE DADDY a family business gaat over de nazaten van een pater familias die puissant rijk is en op sterven ligt. Een broer en twee zussen komen samen in het ouderlijk huis om de laatste uren van hun vader te begeleiden, maar in plaats van diep treurig aan zijn sterfbed te zitten gaat hun aandacht uit naar onderling wantrouwen en frustratie.

In afwachting van vaders’s laatste zucht drinken ze te warme witte wijn en schieten ze in oude patronen.

Van warme familiebanden is geen sprake, conflicten laaien op en er is tijd voor bekentenissen en gekonkel. Woorden worden wapens waarmee de kinderen strijden. Onderlinge confrontaties worden verpakt in nietsontziende taalspelletjes.

Naast de drie kinderen is er de partner van de dochter. Als buitenstaander observeert hij de harde en onhandige pogingen van de kinderen om met elkaar te communiceren. Op confronterende wijze spiegelt hij hun gedrag. Hetgeen opnieuw leidt tot pijnlijke maar ook hilarische situaties. Of deze succession-achtige personages elkaar uiteindelijk zullen vinden blijft tot het einde de vraag. 
 
Het is een emotioneel geladen doch ook zeer komische familiegeschiedenis, want juist daar waar diepe treurigheid heerst valt er veel te lachen.

In de media

TROUW ★★★★
"Bye Bye Daddy is de perfecte match tussen acteurs en tekst en heerlijk om naar te kijken."

VOLKSKRANT ★★★★
"De onderlinge confrontaties worden verpakt in soms niets ontziende, razendknappe taalspelletjes"

THEATERKRANT ★★★★
"Elk personage is verschrikkelijk en heerlijk, een parodie van zichzelf en toch met een hartje van goud"

Credits

tekst Magne van den Berg | concept en spel Mokhallad Rasem, Manja Topper, Kuno Bakker, Ella Kamerbeek, Michael Yallop, Ramses van den Hurk