Schoolvoorstelling: LU€KY DAY (12+) - Storytelling Centre - leerjaar 1 t/m 6 | alle niveaus

maak een reservering

De voorstelling LU€KY DAY is een mix van storytelling, spoken word en muziek, met als thema schulden en geldproblemen bij jonge mensen. Er heerst nog altijd een gedachte dat personen zelf 'schuldig' zijn aan het hebben van schulden en ook het stigma rondom jongeren met schulden blijkt nog altijd te bestaan: schuldenaren zijn lui, werkloos, zien zichzelf als slachtoffer en doen zelf niets aan hun problematiek. Onze performers gaan aan de haal met deze opvattingen. Kloppen deze wel of is hier sprake van een single story? Kan jij je verplaatsen in een jonge medeburger met schulden?

Educatie

Nagesprek: het publiek gaat in gesprek met ervaringsdeskundigen en performers. Workshops Storytelling: over de thema’s ‘schulden’ en ‘armoede’. Lesbrief: met opdrachten/gesprekken die vooraf en na de voorstelling in de klas uitgevoerd kunnen worden.

Speeldata

Schoolvoorstellingen
di 14 mei 2024
10:30 uur Theater aan het Spui  | Zaal 2
di 14 mei 2024
13:30 uur Theater aan het Spui  | Zaal 2

Prijs per leerling €11,50

Boeken via Cultuurschakel

De gemeente Den Haag stimuleert scholen om met hun leerlingen de Haagse culturele instellingen te bezoeken. Daarom stelt zij voor de leerjaren 1, 2 en 3 per leerling €5,- subsidie beschikbaar. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de subsidie, is dat de school gebruik maakt van de landelijke CJP Cultuurkaart. Meer info op www.cultuurschakel.nl/inschrijven. Vragen over het inschrijven bij Cultuurschakel kun je stellen aan Frauke van Opstal.

boek deze voorstelling via Cultuurschakel