Onze VO specials

Het is tijd
Het Nationale Theater en Internationaal Theater Amsterdam slaan de handen ineen en komen in de weken voor Keti Koti bij jou op school en in de klas met een speciaal voor het onderwijs ontwikkelde ‘lecture perfomance’.

Bekijk het project⟶
Dag van de Kinderrechten

Wat is een recht? Wat zou er gebeuren als we geen rechten hebben? En waarom zijn de kinderrechten bedacht door volwassenen? In een MAAK-traject starten jongeren het onderzoek naar recht hebben op.

Bekijk het project⟶
Ilias in één dag
Bij Ilias in één dag worden leerlingen uitgedaagd om met hun eigen blik opnieuw naar de thematieken van de Ilias te kijken. Ben jij bereid te sterven uit trots, zoals Briseis? Of kies je voor je eigen geluk boven dat van de ander, zoals Helena? En ga jij net zo ver als Agamemnon om je doelen te behalen? 


Bekijk de workshop ⟶
Inspiratiebijeenkomsten
Wij zijn er natuurlijk niet alleen voor leerlingen, we zijn er ook voor docenten. Ieder seizoen organiseren we vier Inspiratiebijeenkomsten voor docenten, waarbij een speciale gast aanschuift. 


Over de bijeenkomsten ⟶
Lange leerlijnen
De educatieafdeling van Het Nationale Theater verzorgt al jaren de zogeheten lange leerlijnen op Haagse scholen van het voortgezet onderwijs. Op deze manier is consequente inhoudelijke verdieping mogelijk, zowel op artistiek als persoonlijk niveau. 


Meer informatie ⟶
Jongerentoneelkijkers
Ieder seizoen schrijven meer dan 150 jongeren van verschillende scholen zich in om deel te nemen aan een van onze Jongerentoneelkijkersseries. Elke serie bestaat uit 20 tot 30 leerlingen uit verschillende leerjaren van dezelfde school. 


Bekijk de series ⟶
HNTdeMotor
Dé beweging voor en door jongeren die vooruit willen van Het Nationale Theater. 


Bekijk de evenementen⟶
Theaterwerkplaatsen
Ook in vakanties kunnen leerlingen bij Het Nationale Theater terecht. Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs zijn er Theaterwerkplaatsen tijdens de kerst- en zomervakantie. 


Bekijk de werkplaatsen⟶

Ontvang de HNTeducatie updates

Wil je op de hoogte blijven van onze (school)voorstellingen, inspiratiebijeenkomsten, MAAK-manifestaties en activiteiten voor leerlingen in de schoolvakanties. Meld je dan aan voor de maandelijkse update!

inschrijven