Het is tijd

lecture performance in de klas

leerjaar 1 & 2


Dit jaar vieren we op 1 juli 150 jaar afschaffing slavernij. Het Nationale Theater en Internationaal Theater Amsterdam slaan de handen ineen en komen in de weken voor Keti Koti bij jou op school en in de klas met een speciaal voor het onderwijs ontwikkelde ‘lecture perfomance’. Een lecture performance combineert een voorstelling en een workshop en gaat zowel over kennisoverdracht, persoonlijke verhalen als gezamenlijk onderzoek.

Wat voor een voorouder wil jij zijn? En welke kennis uit het verleden heb je daarvoor nodig? Kunnen we in het nu perspectieven (ver)weven om een brug te bouwen die stevig genoeg is om daadwerkelijk samen over te steken?

Drie performers gaan via voordracht én in interactie met de leerlingen op zoek naar antwoorden op boven gestelde vragen. Want het collectief heeft altijd meer kennis dan de eenling, alleen samen kunnen we stappen zetten om ons gezamenlijk verleden en heden te (vi)eren.

De lecture performance is gemaakt voor de onderbouw van het VO en duurt een blokuur (100 min). Het liefst werken we in een ruim klaslokaal waar alle tafels aan de kant staan en de stoelen in een kring, rondom een lege ruimte.

Praktische informatie

Speelperiode: 5 juni tot 1 juli
Planning: in overleg
Voor: VO klas 1&2
Duur: 100 minuten
Nodig: regulier ruim leslokaal & 30 min opbouw tijd
Te boeken voor: scholen in de regio Den Haag en Amsterdam
Kosten: 200 euro per voorstelling – maximaal 2 op een dag

Heb je interesse in de lecture performance bij jou in de klas? Neem contact met ons op over de mogelijkheden of reserveer direct! Voor meer informatie: joyadebock@hnt.nl

reserveer via dit formulier

 

Gemaakt door

Makers en spelers: Rosa Weekers, Ivan Words, Junadry Leocaria, Ritzah Statia, Ayse Nur Salli, Sandro Lima, Robin Tinkhof, Robby Hoesenie, Jesse Molenaar, Nadesh El Hadji, Joshua van Aken, Barbara Willemsen
Tekstbijdrage: Mariëlle van Sauers
Artistieke- & conceptbegeleiding: Muriël Besemer, Jose Tojo, Martha Villada Marquez
Inspiratie: Tijd zal ons leren - Romana Vrede
Scenografiebegeleiding: Judith Hofland
Kostuum: Bell Blazinbell ism kostumatelier HNT & ITA
Productie: Joya de Bock, Sandra Scholtes
Projectleiding: Leo Sterrenburg