Sluit je aan en word lid van de Wijkjury

Met de Wijkjury een warm welkom in het theater!

Het Nationale Theater nodigt jou uit om lid te worden van de Wijkjury! Samen met een gezellige groep onervaren theaterbezoekers uit allerlei verschillende wijken in Den Haag ga je naar theater. Na afloop van de voorstellingen leer je elkaar en de theatermakers kennen bij de nagesprekken. Aan deelname zijn geen kosten verbonden! Wel moet je enthousiast en gemotiveerd zijn.

Theaterliefhebbers zónder theaterervaring gezocht

De Wijkjury is een georganiseerd cadeau om mensen een kans te geven om naar theater te gaan. Juist voor iedereen die niet als vanzelfsprekend naar theater gaat. Om wat voor reden dan ook: of dat nu een financiële reden is of omdat je er gewoon niet mee bent opgegroeid.

Met een groep samen naar theater

Je ziet samen met de andere leden zo’n tien theatervoorstellingen per jaar. Het aanbod is afwisselend: je maakt kennis met wat theater allemaal kán zijn. De voorstellingen zie je in de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. Je gaat met elkaar en met theatermakers in gesprek over thema’s en keuzes. In losse avonden leer je van een expert hoe je naar theater kijkt en wissel je ervaringen uit. De Wijkjury kiest aan het einde van het seizoen hun favoriete voorstelling: de Keuze van de Wijkjury.

Dit zijn de voorstellingen die je gaat zien in 2024/2025

Het is een unieke kans om lekker veel naar theater te gaan met een enthousiaste groep mensen uit heel Den Haag. Deelname is gratis. Stuur een korte motivatie van een paar regels en jouw naam en welke wijk je vertegenwoordigt naar wijkjury@hnt.nl.

Heb je nog vragen? Bel met Eva van der Weerd op (088) 356 52 67 of stuur een mail naar wijkjury@hnt.nl. Zij kan je alles vertellen over de wijkjury.

Ben jij of ken je een geschikt jurylid? Meld je aan of stuur deze oproep door! Een nieuw Wijkjury-seizoen start in september 2024!

Meld je aan