Donateurs van Het Nationale Theater

Word Donateur van Het Nationale Theater! Dankzij de leden van de donateurskringen kan geïnvesteerd worden in verschillende projecten van Het Nationale Theater, zoals het toegankelijk maken van voorstellingen voor mensen met een beperking, theaterwerkplaatsen voor schoolkinderen en ontwikkelingstrajecten voor nieuw theatertalent. Daarnaast genieten donateurs van een mooi aanbod aan exclusieve privileges en de mogelijkheid om op fiscaal aantrekkelijke wijze een bijdrage te leveren aan het behoud van een stevige maatschappelijke positie van onze theaters. 

Als u zich wilt aanmelden als Donateur of meer informatie wil ontvangen, kunt u contact opnemen met onze Relatiemanager Donateurs Sheila Turabaz (06) 57 48 11 50 of Elsbeth de Witt Wijnen (06) 13 7 83 98. U kunt ook mailen naar toneelkringen@hnt.nl.

Dit doen wij graag terug:

Donateurs krijgen naast alle Vriendenvoordelen ook de volgende voordelen: 

Shakespearekring | vanaf € 500,-

Wij nodigen u uit voor 5 try outs van voorstellingen van Het Nationale Theater (één vrijkaart en één reductiekaart). Daarnaast nodigen wij u ieder jaar uit voor een uniek kijkje achter de schermen. 

Vernoemd naar William Shakespeare (1564-1616), Engels toneelschrijver, dichter en acteur. 

Vondelkring | vanaf € 1.500,-

U ontvangt een uitnodiging voor het jaarlijkse Theaterdiner in de Koninklijke Schouwburg. Ook nodigen wij u uit voor twee voorstellingen van Het Nationale Theater en voor een exclusief evenement waarbij wij u een uniek kijkje achter de schermen bieden. 

Vernoemd naar Joost van den Vondel (1587-1679), toneelschrijver en dichter. 

Tesselschadekring | vanaf € 2.500,-

U ontvangt uitnodigingen voor bijzondere activiteiten, zoals het bijwonen van een repetitie. Daarnaast nodigen wij u uit voor het jaarlijkse Theaterdiner in de Koninklijke Schouwburg, voor twee voorstellingen van Het Nationale Theater en voor unieke kijkjes achter de schermen. 

Vernoemd naar Maria Tesselschade (1594-1649), dichteres en zangeres. 

Huygenskring | vanaf €5.000,-

U kunt eenmalig om niet gebruik maken van een van de foyers in de Koninklijke Schouwburg voor uw eigen evenement. Daarnaast ontvangt u een uitnodiging voor het jaarlijkse Theaterdiner in de Koninklijke Schouwburg. Wij nodigen u uit voor alle premières van voorstellingen van Het Nationale Theater, exclusieve bijeenkomsten en kijkjes achter de schermen. 

Heeft u als Donateur speciale wensen of interesses? Laat het ons weten.

Vernoemd naar Constantijn Huygens (1596-1687), toneelschrijver en dichter.

Donateurs

Vanaf €500,- bent u al Donateur. Hoeveel u doneert bepaalt u natuurlijk zelf. Het Nationale Theater is bij de Belastingdienst geregistreerd als een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Uw gift is onder gunstige voorwaarden aftrekbaar. Zo is uw gift voor 125% aftrekbaar (de zogeheten 'multiplier'). Dit betekent dat u een kwart meer kunt aftrekken dan dat u geschonken heeft. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Eenmalige of periodieke gift

Het is van belang om onderscheid te maken tussen een eenmalige en een periodieke gift. Voor de aftrekbaarheid van  eenmalige giften geldt namelijk een 'drempelinkomen': het totaal aan eenmalige giften moet hoger zijn dan 1% van uw 'drempelinkomen'. Voor een periodieke gift van €500,- per jaar gedurende ten minste 5 jaar geldt geen 'drempelinkomen' voor de aftrekbaarheid.

Hoe werkt het?

Indien de gift aftrekbaar is, hoe werkt de multiplier van 125% dan precies? Stel u schenkt €500,- bruto, dan:

  • is uw aftrekpost in de belastingaangifte - dankzij de multiplier - €625,-;
  • bedraagt uw fiscale teruggave, afhankelijk van uw inkomen, maximaal €325,-.
  • kost uw gift van €500,- dus netto maar €175,-.

Culturele ANBI

Het Nationale Theater is een culturele ANBI, een algemeen nut beogende instelling, waardoor een gift voor 125% aftrekbaar is (de zogeheten 'multiplier'). Dit betekent dat u een kwart meer kunt aftrekken dan dat u geschonken heeft. Een gift kan dus fiscaal gunstig uitpakken.

Voor de meest actuele informatie over schenken aan een culturele ANBI kun je terecht op de website van de belastingdienst ⟶

Evenementen en zaalhuur bij Het Nationale Theater

Bent u op zoek naar een unieke locatie voor uw (online) evenement? Het Nationale Theater beschikt over drie theaters in hartje Den Haag: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. Van een webinar tot een congres en van een online talkshow tot een bruiloft; samen zoeken we naar de ideale zaal en maken we uw evenement tot een succes.

Lees meer