Terugblik Theaterdiner

Tijdens het jaarlijkse Theaterdiner van Het Nationale Theater bedanken we de Vondel-, Tesselschade- en Huygenskring en onze zakelijke partners voor hun steun en geven we een uniek kijkje in wat Het Nationale Theater zo bijzonder maakt. Het Theaterdiner is er ook om ons te presenteren aan potentiële nieuwe donateurs. Het was dit jaar weer een groot succes! Bekijk hieronder de video waarin we terugblikken op een mooie avond. 

Theaterdiner 30 januari 2024

Op dinsdagavond 30 januari ontving Het Nationale Theater bijna 150 gasten op het toneel van de Koninklijke Schouwburg voor een heerlijk diner verzorgd door, chefkok van ons restaurant SOL, Halim. Voordat we aan tafel gingen was er een prachtig inhoudelijk programma, onder regie van Dimphna van Kempen, waarin al onze bijzondere projecten in de etalage werden gezet. Verbindende en impactvolle projecten van HNTeducatie & interactie, HNTdeMotor, HNTonbeperkt maar ook stadsvieringen en de begeleiding van nieuw talent zijn ten slotte mogelijk dankzij de steun van onze (particuliere en zakelijke) donateurs en fondsen.

Ensembleacteurs Mariana Aparicio en Betty Schuurman leidden de gasten door de avond. Na een liefdevolle scene in de Grote Zaal uit Romeo & Julia verplaatsten men zich verdeeld in groepen door de Koninklijke Schouwburg. Langs een presentatie van het kostuumatelier, een muziekrepetitie van Brown Sugar Baby, een kijkje in het repetitielokaal van Gavin-Viano's Arm met een dure smaak. Ze hoorden alles over Samuel Beckett, zagen een stukje uit Het is Tijd (een lectureperformance voor scholieren) en uit Archipelago (een voorstelling ter ere van Herdenking 15 augustus). Bij aankomst op het toneel kreeg iedereen een oogmasker en koptelefoon op en werd het diner via blindentolk aan hen beschreven. Tijdens het diner stelde HNTdeMotor zich voor, kwam Hein van der Heijden op als wel zeer ervaren technicus om de ‘donatateuren aan te zetten om meer te donatateren’ en tot slot zong Joris Smit het prachtige lied Alles voor de Show.

Een Theaterdiner om nooit te vergeten! Foto's zijn van fotografe Caroline de Winter.