Moksi Patu (foto: Eva Rietbergen)

Vieren en ontmoeten

Het Nationale Theater maakt en presenteert voorstellingen voor iedereen. Voor jong en oud, arm en rijk, met en zonder beperking en voor diverse culturele achtergronden. Als er drempels zijn om het theater te bezoeken halen we die weg of verlagen de drempel. Samen met diverse maatschappelijke organisaties ontwikkelen we programma’s om het theaterbezoek voor iedereen waardevol te maken. Van een rondleiding, speciale inleiding, workshop, discussie, een gezamenlijke maaltijd of een korting op de voorstelling.

 

Repetitiefoto Tori van HNTjong (foto: Bas de Brouwer)
Herdenkingen en vieringen
We zoeken aansluiting bij herdenkingen en vieringen. Zo verwelkomen wij ieder jaar Sinterklaas en Dieuwertje Blok, vieren wij de afschaffing van de slavernij, doen wij mee aan Theater Na de Dam, hosten de dag van de Marrons en zijn wij een podium van het Gnawa festival. Met onze programmering willen wij recht doen aan de bevolkingssamenstelling van de stad. Wij horen graag de verhalen van bi-culturele theatermakers zoals Nasrdin Dchar, Raymi Sambo en Sadettin Kirmiziyüz en ook van nieuwe jonge theatermakers.
Gnawa Festival 2020 (foto: Rob Hogeslag)
Theaterseries
Met de theaterseries Moksi Patu en Salaam presenteren wij voorstellingen van theatermakers met een bi-culturele achtergrond. In de meeste gevallen eten we voorafgaand aan de voorstelling samen en is er een inleiding vanuit een niet-westers perspectief.