HNTeducatie en interactie

Met een breed scala aan activiteiten, verdiepingsprogramma's en projecten zijn wij er voor de stad, het onderwijs en voor jou. Of je nu op zoek bent naar een geschikte schoolvoorstelling voor jouw leerlingen, een maakdag voor studenten, een kijkje achter de schermen of een project rondom een thema? Laat je inspireren door de mogelijkheden die wij kunnen bieden en neem bij vragen gerust contact op. We denken graag mee.

 

Primair onderwijs
Schoolvoorstellingen, inspiratiedagen en meer.
Voortgezet onderwijs
Schoolvoorstellingen, inspiratiedagen en meer.
MBO
Aanbod voorstellingen geschikt voor het MBO in seizoen 2024/2025.
In de vrije tijd
Ook na school organiseren we een scala aan activiteiten voor kinderen en jongeren. Samen maken we theater tijdens Theater na de Dam en Theater voor Keti Koti, gaan in de schoolvakanties aan de slag in onze Theaterwerkplaatsen en ontwikkelen jongeren eigen activiteiten namens HNTdeMotor.
HNTonbeperkt
Wij maken onze voorstellingen voor steeds meer mensen toegankelijk. Wij vinden het belangrijk om het aanbod van Het Nationale Theater te laten zien, horen of voelen aan iedereen, ook mensen met een beperking.
Vieren en ontmoeten
We presenteren voorstellingen voor iedereen. Jong en oud, arm en rijk, hoger en lager opgeleid, met en zonder beperking en voor diverse culturele achtergronden. Als er drempels zijn om het theater te bezoeken halen we die weg of verlagen de drempel. Samen met diverse maatschappelijke organisaties ontwikkelen we programma’s om het theaterbezoek voor iedereen waardevol te maken.
Lezen met Het Nationale Theater
Theaterteksten komen tot leven met bij project ‘Lezen met Het Nationale Theater’. Lees met een groep theaterliefhebbers een theatertekst onder deskundige begeleiding en ontdek de diepere lagen. Door de tekst anders uit te spreken, je stem te veranderen of je ademhaling aan te passen krijgen zinnen een geheel andere betekenis.
WijkJury
Ieder seizoen start er bij Het Nationale Theater een WijkJury met inwoners uit Den Haag uit verschillende wijken, met uiteenlopende culturele achtergronden en leeftijden. Gezamenlijk bezoeken ze 12 toneelvoorstellingen en gaan in gesprek met schrijvers, acteurs en/of regisseurs.
HNTpodcast
In podcast-afleveringen van Het Nationale Theater nemen we je mee achter de schermen en brengen we je verhalen over onze voorstellingen in gesprek met acteurs en regisseurs.
Contextprogrammering
In het kader van onze voorstellingen worden veel contextprogramma’s ontwikkeld. Ben je bijvoorbeeld nieuwsgierig hoe een voorstelling tot stand komt? Dan kun je naar een inleiding voorafgaand aan de voorstelling. Ook zijn er vaak nagesprekken na afloop van de voorstellingen.