Schoolvoorstelling: Birds (12+)- DOX - leerjaar 1 t/m 6 | alle leerjaren

maak een reservering

Echte vrijheid, hoe ziet die eruit? Hoe deal je met de toekomst als je geen veilig nest hebt gehad? Ben je wel klaar voor de maatschappij? En is de maatschappij wel klaar voor jóú? In Birds word je meegezogen in de belevingswereld van de jongeren die wonen in een jeugdzorginstelling.

De jonge talentvolle choreograaf en danser Dalton Jansen keek in de jeugdzorginstelling waar hij opgroeide vaak uit het raam naar de vogels buiten. Ze waren vrij, maar wel de hele dag bezig hun eten bij elkaar te sprokkelen. Hoe zou het hem zelf vergaan als hij straks vrij was? Zou hij het redden, daar in de buitenwereld? Geïnspireerd door zijn eigen verleden voelt Dalton Jansen de noodzaak om dit verhaal te vertellen over de eenzame dwaaltocht van jongeren die vast zijn komen te zitten in hun leven en de maatschappij. En om te laten zien dat je jezelf daaruit kunt vechten.

Educatie

Op de digitale educatie-pagina van DOX worden leerlingen interactief voorbereid op hun bezoek aan de voorstelling. De pagina dompelt leerlingen onder in de wereld van Birds. Van een intro-filmpje over de voorstelling tot een handige ‘wist je dat’-wegwijzer met artikelen, filmpjes, podcasts en een quiz. Een doe-het-zelf plek die leerlingen aan het werk zet.

Met een verdiepende workshop ‘dans en spoken word’ gaan docenten van DOX met de leerlingen aan de slag. Ze worden uitgedaagd om na te denken over vrijheid. De leerlingen leren hun eigen mening te vormen en die mening in dans uit te beelden. Na afloop van de voorstelling volgt een nagesprek met Dalton Jansen en de leerlingen. Het gesprek wordt geleid door een gespreksleider van DOX.

Speeldata

Schoolvoorstellingen
vr 16 feb 2024
10:30 uur Theater aan het Spui  | Zaal 1
vr 16 feb 2024
13:30 uur Theater aan het Spui  | Zaal 1

Vrije voorstellingen
do 15 feb 2024
19:30 uur Theater aan het Spui  | Zaal 1

Prijs per leerling €11,50

Boeken via Cultuurschakel

De gemeente Den Haag stimuleert scholen om met hun leerlingen de Haagse culturele instellingen te bezoeken. Daarom stelt zij voor de leerjaren 1, 2 en 3 per leerling €5,- subsidie beschikbaar. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de subsidie, is dat de school gebruik maakt van de landelijke CJP Cultuurkaart. Meer info op www.cultuurschakel.nl/inschrijven. Vragen over het inschrijven bij Cultuurschakel kun je stellen aan Frauke van Opstal.

boek deze voorstelling via Cultuurschakel