Fleur Beemster

Week van de Toegankelijkheid

We nemen je mee in de verhalen van de Koninklijke Schouwburg en laten je alle plekken zien waar je als bezoeker normaal gesproken niet komt! Maak een selfie op het toneel, kom erachter wat SPQH boven het toneel betekent, herken de muzen die geschilderd zijn op het plafond en neem een kijkje in de koninklijke loge. Wist je dat er een echt koninklijk toilet verborgen zit in een van de foyers?

 

Rondleiding door de Koninklijke Schouwburg met Gebarentolk

Op zaterdag 7 oktober maken we de rondleiding toegankelijk voor doven en slechthorenden met een gebarentolk Nederlandse Gebarentaal. De gebarentolk is Gerdinand Wagenaar. We starten om 13:30 - je komt binnen via de artiesteningang.

De rondleiding is in de Week van de Toegankelijkheid gratis. Je kunt je aanmelden voor de rondleiding via onderstaande knop:

Aanmelden

In een notendop
In 1766 is het pand, dat we nu als de Koninklijke Schouwburg kennen, gebouwd. Oorspronkelijk als stadspaleis, maar dit is nooit in gebruik genomen - de prins en de prinses vertrokken. Het leegstaande gebouw deed dienst als kazerne voor het Franse leger. Pas later, in 1804, werd het de Koninklijke Schouwburg. Eerst voor de elite en later voor het hele volk. In de Tweede Wereldoorlog zaten de Duitsers er, terwijl er tegelijkertijd onderduikers zich schuilhielden.

Jouw bezoek

Je komt binnen als een echte artiest via de artiesteningang aan Schouwburgstraat 10. We drinken een kopje koffie in de artiestenfoyer, spieken even in de kleedkamers en ontdekken dan de verborgen plekjes van de schouwburg. Je loopt met een groep van 15 tot 20 personen en de rondleiding duurt ongeveer een uurtje. Na afloop kun je nog iets drinken in onze theaterbrasserie. We kijken ernaar uit!

Theater voorstelling One of Two met Gebarentolk

In de avond speelt in ons theater Zaal 3 een Engels gesproken voorstelling met Nederlandse Gebarentolk, georganiseerd door onze partner STET - The English Theatre. Ook deze voorstelling is gratis te bezoeken in het kader van de Week van de Toegankelijkheid. Meer info en kaarten via onderstaande knop:

Aanmelden voorstelling