Vacature productieleider

Van 1 januari t/m 31 maart 2025, 38 uur per week

Wij zoeken een flexibel en hulpvaardig organisatietalent met oog voor detail. Een oplossingsgerichte teamspeler die ook goed in staat is zelfstandig te werken. De productieleider heeft een verbindende positie in onze grote veelzijdige organisatie. Heeft kennis van productieprocessen, stuurt het productieproces aan en zorgt voor een optimale werkomgeving.  

Je maakt deel uit van het productieteam o.l.v. hoofd productie en bent verantwoordelijk voor de aansturing van het productieteam en zorgt voor een optimale werkomgeving.


Het Nationale Theater is een landelijke theaterorganisatie voor volwassenen en jeugd met drie eigen theaters in Den Haag: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. We zijn continu op zoek naar nieuwe verhalen en andere manieren om het hart van de samenleving te veroveren. Alle verschillende stemmen die we horen brengen we met ons acteursensemble en team van regisseurs samen in de producties van Het Nationale Theater en jeugd- en jongerenproducties van HNTjong. We geven hierbij jonge acteurs en makers ruimte om te experimenteren en proberen nieuwe theaterformats uit, van bingewatchen tot zomerspektakel, van stand-up tot radiotheater. Jaarlijks programmeren we in onze huizen ruim 800 voorstellingen van cabaret tot toneel, van dans tot theatercolleges.  

Als organisatie staan we midden in de samenleving, we geloven in de kracht van diversiteit en daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. We zoeken een productieleider die deze visie ondersteund en uitdraagt. Iedereen is welkom om te solliciteren. Het maakt niet uit waar je ouders vandaan komen, van wie je houdt of wat je opleidingsniveau is. We zijn vooral op zoek naar jouw verfrissende ideeën, drive en nieuwsgierigheid. 

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Toetsen van praktische en financiële haalbaarheid van artistieke en technische wensen. Indien nodig stuur je bij in overleg met hoofd productie;  
 • Het opstellen, bewaken, bijsturen en controleren van haalbare planningen en budgetten 
  en zorgdragen voor een gedegen financiële afwikkeling;
 • Het signaleren en oplossen van productionele uitdagingen;
 • Het communiceren met- en het aansturen van de verschillende disciplines binnen je productieteam;
 • (Mede)verantwoordelijk voor veiligheid op de werkvloer en in het productieproces.

We vragen:

 • Sterke communicatieve vaardigheden in groepsdynamieken;
 • Kennis van artistieke en productieprocessen;
 • Aantoonbare ervaring met planningen en begrotingen; 
 • Bij voorkeur woonachtig in- of de omgeving van Den Haag. 

We bieden:

Een uitdagende functie binnen een veelzijdige, lerende organisatie en een team van sterke professionals. ZZP- vergoeding op basis van cao Toneel en Dans, functiegroep 6 (tijdelijk dienstverband bespreekbaar).   

Interesse?

Mail je cv en motivatie uiterlijk 31 augustus 2024 naar vacatures@hnt.nl. Meer informatie is te verkrijgen bij Wilma Heerings (hoofd productie) via wilmaheerings@hnt.nl of 088 3565330. 

De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 9 september 2024. We streven naar een aanstelling per 1 januari 2025

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.