sep 2020 | schoolvoorstellingen

ALLEEN TE BOEKEN VOOR SCHOLEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS

← Terug naar het overzicht

Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie (12+)

HNTjong
De kinderhelden van vroeger kwamen uit een boek of film en heetten Pippi Langkous of Peter Pan. De voorbeeldfiguren van tegenwoordig zijn de rappers en influencers die je op Instagram volgt, zoals Ronnie Flex & Famke Louise. Online kun je iedereen zijn. In Heidi Sissi Pippi Ronnie Barbie wordt boekpersonage Heidi een influencer. Waar maakt ze foto’s van? En hoe overleeft ze überhaupt op die berg zonder wifi…

Reserveer

✎ Educatie

Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie (12+)

Een parade van Instahelden, rappers, fantasiefiguren en boekpersonages  

Wie is jouw voorbeeld?  
Als je dat aan je moeder had gevraagd toen ze 8 was, zei ze misschien: Pippi Langkous of Heidi. Je vader koos voor Mowgli of Peter Pan. Vroeger kwamen alle kinderhelden uit boeken of films. De helden van nu zijn rappers en influencers. Je volgt ze online en zijn ze altijd dicht bij je. Is hun leven ook een groot avontuur? Wie zou je wel eens een dag willen zijn? Wat als je iedereen kunt zijn, ook al lijk je er helemaal niet op? Dan kun je als jongen net zo goed Famke Louise zijn als Ronnie Flex.   
  
Online kun je iedereen zijn die je wilt zijn  
Het is net als zoals Barbiepoppen steeds van uiterlijk en beroep veranderen, online kun je elke dag iemand anders zijn. Wat is belangrijker je online of je offline leven? En waar ben je meer jezelf? Waar is de meeste ruimte voor fantasie? Stel dat Pippi Langkous nu een Youtuber zou zijn. Wat voor video’s neemt ze dan op?   
  
Wat is de invloed van sociale media en influencers?  
Eva Line de Boer is een jonge theaterregisseur die het gedrag en de leefwereld van jongeren verkent in haar voorstellingen. Ze heeft een fascinatie voor wat mensen over zichzelf delen en hoe ze zich laten zien in het openbaar.  Zoals in de voorstelling Tutorial, the art of living over Youtube en de intimiteit van internet. In 2014 won Eva de Ton Lutz Award en 2016 ontving ze de BNG Nieuwe Theatermakersprijs voor Dit gebeurt allemaal tegelijk.

✎ Educatie

Kan je jezelf een nieuwe identiteit aanmeten? En zo ja, hoe? Ben je dan nog steeds ‘jezelf’? In de workshop bij Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie onderzoeken de leerlingen hoe ze zichzelf kunnen vormgeven als de ideale ‘ik’: hoe word je je eigen rolmodel? Er is een lesbrief beschikbaar waarmee u zich met de leerlingen verdiept in het begrip identiteit en een wereld met én zonder wifi. 

Speeldata

Schoolvoorstellingen

wo 9 sep 2020

10:30 uur Theater aan het Spui – Zaal 2 
13:30 uur Theater aan het Spui – Zaal 2

do 10 sep 2020

10:30 uur Theater aan het Spui – Zaal 2 
13:30 uur Theater aan het Spui – Zaal 2

vr 11 sep 2020

13:30 uur Theater aan het Spui - Zaal 2 

Prijs per leerling: €11,50

De pers over Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie

Scenes ★★★★

Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie is een intelligente, komische voorstelling die ook respect afdwingt door goed spel.

De Theaterkrant (Keuze van Criticus)

een ijzersterke mash-up van kinderboeken, films en speelgoed die de ouders meteen herkennen en vloggers en tiktokkers die tieners meteen herkennen; van de echte en virtuele wereld.

Trailer

Anderen bekeken ook

Credits

regie Eva Line de Boer
dramaturgie Martine Manten
tekstbijdragen Yentl van Stokkum
acteurs Roben Mitchell van den Dungen Bille, Jessie Wilms, Kimberly Agyarko
muziek Harpo 't Hart
decor Tim Vermeulen
kostuums Manuela Vilanova