apr 2021 | online

← Terug naar het overzicht

Swipe Island (16+)

Eva Line de Boer / Theaterproductiehuis Zeelandia
In Swipe Island onderzoekt regisseur Eva Line de Boer samen met een viertal jonge acteurs het nieuwe beeld van relaties en omgang met de liefde, gevat in een hedendaagse beeldrijke theatertaal met gebruik van video, soundscape & glow in the dark kostuums.

Koop tickets

Swipe Island (16+)

‘IK KRIJG NOG LIEVER CORONA VAN JE, DAN DAT IK STERF AAN HUIDHONGER'

Online zijn we grenzeloos en gaan we massaal op zoek naar #liefde. Swipen, scrollen, surfen, zoeken, linken, viben, smachten, smashen. Internet als paradijs van hartkloppingen en hartzeer. In de virtuele wereld kunnen we de mogelijkheden van wie we zijn en hoe we onszelf vormgeven tot in het oneindige oprekken, voorbij gender #fluid. Op ons digitale eiland kunnen de deelnemers, mits ze het juiste level hebt bereikt, zelfs een zeemeermin zijn #mermaidpower. Maak kennis met een wereld waarin Tinderpoëzie als tegeltjes aan de muur hangt, waar paarden weg glitchen als je ze niet meer nodig hebt en je nooit zeker weet wie er achter welke Avatar verscholen zit.

#(NON)HUMANS #REAL #VIRTUAL #LOVEISBLIND #SCHUREND
Regisseur Eva Line de Boer raakte gefascineerd door de eindeloze mogelijkheden die het wereldwijde web heeft toegevoegd aan de zoektocht naar de liefde in de vorm van dating apps, (catfish) webcam relaties en games die het leven simuleren. Ook is zij geboeid door televisieprogramma’s als Temptation Island en Ex on the Beach waar ongeremde liefde als vanzelfsprekend openbaar geconsumeerd wordt. Voor SWIPE ISLAND creëert ze samen met haar artistiek team een eigen digitaal universum dat overloopt van al deze fascinaties. In het grensgebied tussen on- en offline gaan verschillende sprookjesachtige personages op zoek naar de ultieme vorm van liefde. Via livestream ben je als kijker getuige. Wie weet wat Cupido voor jou in petto heeft…

SWIPE ISLAND experimenteert in een hedendaagse beeldtaal met een mix van verschillende online en virtuele werelden, onderwater soundscapes en digitale kostuums. De dialogen staan bol van Temptation beeldspraak, maar dan met een hoek eraf. Ontdek de personages van acteurs Giovanni Brand, Kimberley Agyarko, Meriç Tuna Yildiz en Pip Lieke Lucas chattend achter hun webcams, beleef hun eerste stappen in een digitaal parallel universum, duik mee onder water, swipe naar verschillende (tussen) werelden. Verken de grenzen tussen technologie, lichaam en identiteit. Daten mét en zonder filter #(non)humans #real #virtual #loveisblind #schurend. Dimensies vloeien over in de krochten van de zee.

Speeldata

Online

Online

di 20 apr 2021 

aanvang 20:00 uur Online via Zoom

wo 21 apr 2021 

aanvang 20:00 uur Online via Zoom

Prijs per leerling €7,50

De pers over Rust zacht Billy van Eva Line de Boer

De Volkskrant ★★★★

"In het fraaie decor van Tim Vermeulen en de intrigerende geluidscompositie van Harpo 't Hart nemen de vijf acteurs keer op keer afscheid, pijnlijk, hilarisch, recht uit het hart of stilletjes. De apotheose laten we hier graag een verrassing blijven, maar ze maakt het wel helemaal af."

Credits

Regie Eva Line de Boer 
Dramaturgie Alex Mallems 
Vormgeving Tim Vermeulen 
Compositie Harpo ’t Hart 
Kostuums Manuela Vilanova 
Spel Pip Lucas, Giovanni Brand, Kimberley Agyarko (ov), en Bilal Wahib (ov) 
Productie Theaterproductiehuis Zeelandia