nov 2020 | schoolvoorstellingen

ALLEEN TE BOEKEN VOOR SCHOLEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS

← Terug naar het overzicht

Let’s Play (12+)

De Nieuwe Oost – Booi Kluiving
Een voorstelling voor gamers, streamers en iedereen die van spelen houdt, maar ook voor niet-gamende theaterliefhebbers die zich in nieuwe werelden willen begeven.

Reserveer

Let's Play (12+)

Let’s Play a game.

Op zoek naar betekenis in het leven streamt Itsyaboybooi vanaf zijn slaapkamer games. Hij is nog niet zo succesvol, hij heeft 44 volgers. Dan ontmoet hij mede-gamer Jizzlord22, die hem inwijdt in een game die anders is dan alle anderen… Zijn achterban groeit maar de vertwijfeling slaat toe. Hoe kan het dat het spel zo veel van hem weet? 
 
In Let’s Play duikt theatermaker Booi Kluiving (KEK) in de wereld van de let’s players, Youtubers die zichzelf filmen terwijl ze aan het gamen zijn. Aan de hand van zijn streamer-alterego Itsyaboybooi onderzoekt hij de populariteit van let’s players zoals PewDiePie, Markiplier en Ninja. Samen met virtueel speler Maurice Vonk en scenograaf/grafisch vormgever Kars van den Heuvel brengt hij op de speelvloer een bizarre virtuele wereld tot leven waarin zijn personage zichzelf steeds verder verliest. Totdat het niet meer helder is. Wat is spel en wat is realiteit?
 
Hoe ver ga je om populair te zijn en volgers te krijgen? Wat zegt deze game eigenlijk over hem, over zíjn zoektocht in het leven? En is er nog een weg terug? Het jonge, interdisciplinaire team brengt met deze voorstelling de gamewereld in het theater. 

Speeldata

Schoolvoorstellingen

do 5 nov 2020

13:30 uur ZAAL 3

vr 6 nov 2020

10:30 uur ZAAL 3
13:30 uur ZAAL 3 

Prijs per leerling €11,50

De pers over Let's Play

Theaterkrant

"Kluiving toont de aantrekkingskracht van spel, de verleidingskracht van de virtuele wereld waar aanvankelijk alles mogelijk is (de gelijkenissen met het toneel dringen zich op). Hij voert die wereld bovendien op als een utopie die meteen ook geproblematiseerd wordt. Want de reikwijdte van die mogelijkheden is enorm, en een eenzame jongen die eager is voor contact en likes, is ook kwetsbaar."

Anderen bekeken ook

Credits

Concept, tekst en spel Booi Kluiving 
Virtueel spel Maurice Vonk 
Scenografie Kars van den Heuvel 
Digitaal concept Abel Enklaar 
Eindregie Thijs de Wit 
Tekstbegeleiding Rik van den Bos 
Soundscape Wieke van Rosmalen 
Techniek Rob Daanen 
Productie De Nieuwe Oost 
Met dank aan: Eve Hopkins, Wieke van Rosmalen, Het Huis Utrecht