Zaal 3

de meest verrassende zaal van Het Nationale Theater

“We hebben het al jaren zo gedaan in het theater, maar slaat dat eigenlijk wel ergens op?”

In Zaal 3 zetten we alle onderdelen van de podiumkunsten op losse schroeven. Daardoor komen we tot verrassende nieuwe inzichten en boeiende resultaten. Daarbij werken wij vooral met makers die met de grootste vanzelfsprekendheid níet aan disciplines doen.

Een laboratorium

Zaal 3 is een laboratorium, waar wij niet alleen nieuw talent een kans geven, maar ook zoeken naar nieuwe manieren van geld verdienen en zelf produceren. De makers die in Zaal 3 spelen zijn verantwoordelijk voor hun eigen inkomsten en het aantrekken van publiek. Ze krijgen de kans vlieguren te maken en misschien nog wel belangrijker: een publiek te vinden voor hun voorstellingen. Andersom maak jij als ons publiek op een verrassende manier kennis met deze talenten, draag je bij aan de groei van nieuwe carrières en volg je van dichtbij de weg naar grotere zalen. 

Kom langs voor een kopje koffie, biertje of een glas wijn

Zaal 3 is een gezellige en fijne plek om te zijn, óók wanneer je niet naar een voorstelling gaat. Op zaterdag en zondag is Zaal 3 geopend vanaf 12.00 uur voor een kopje koffie, (speciaal)biertje en een kleine snack.

Op de dagen dat er een voorstelling speelt kun je daarnaast gezellig mee eten. We serveren een dagmenu voor €19,50 uit de eigen keuken van Zaal 3, in Franse stijl. Je kunt het diner bestellen via onze website, tegelijk met het kopen van een kaartje voor een voorstelling in Zaal 3. Bij voorstellingen die in de middag spelen, serveren we een warme lunch.

Op voorstellingsdagen zijn we voor een drankje of diner van maandag t/m vrijdag geopend vanaf 16:00 uur. Op zaterdag en zondag zijn we (altijd) vanaf 12:00 uur geopend.

Binnenkort in Zaal 3

Terugkerende programma's in Zaal 3 

Onze vaste makers - Kees 't Hart en de Poezieboys - staan dit seizoen weer te springen om je te ontvangen.

Contact & informatie

Zaal 3 is gevestigd op het De Constant Rebecqueplein in Den Haag, buurman van ateliercomplex de DCR, muziek laboratorium Studio LOOS en tentoonstellingsruimte Nest. 

Zaal 3
De Constant Rebecqueplein 20 A 
2518 RA Den Haag

Meer informatie over de bereikbaarheid en parkeren rondom Zaal 3 vind je hier