Toegankelijke voorstellingen voor blinden en slechtzienden

Wij voorzien een aantal theatervoorstellingen van audiodescriptie; een audiobeschrijving door een blindentolk. Via een koptelefoon hoor je de beschrijving wat er op het toneel te zien is, wat de acteurs doen en hoe het decor eruit ziet. Met vooraf een Meet&Feel. Wij werken samen met Stichting Komt het zien! Blindengeleidenhonden zijn welkom in onze zalen.

Deze voorstellingen maken wij toegankelijk

(de komende periode zullen meer voorstellingen worden toegevoegd)

 • En nu dan?

  Plien en Bianca
  di 29 mrt

  Meesterlijke typetjes, hartverscheurende humor en ontroerende hilariteit. Welkom in het bizarre universum van Plien & Bianca. 

  • di 29 mrt - 20:15
   Koninklijke Schouwburg, Den Haag
   Grote Zaal
   Tickets
  • di 29 mrt - 20:15
   Koninklijke Schouwburg, Den Haag
   Grote Zaal
   Tickets
 • 8: METAMORPHOSIS

  Nicole Beutler Projects
  wo 10 nov

  Recensies

  "8: Metamorphosis is een imponerende dansopera over de patriarchale structuur die van geen wijken wil weten."
  - ★★★★★ Volkskrant

  "Een hallucinerende en compromisloze voorstelling waarin dans en opera een beeldrijke eenheid vormen." - Jury nominatie Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie 2020

  Het ijs smelt, het klimaat verandert, gevestigde machtsverhoudingen beginnen te verschuiven. Een grote onzekerheid ligt voor ons. 8: METAMORPHOSIS is een dansvoorstelling én een hedendaagse opera over het omarmen van de aankomende veranderingen. Zal het geleidelijk gaan of met pijnlijke schokken? 

  • wo 10 nov - 20:15
   Geweest
  • wo 10 nov - 20:15
   Geweest
 • Oogentroost

  Theater RAST
  vr 10 dec

  Over een slechte start en een groot hart 
    
  Ayşegül Karaca is twintig procent van de wereld geschonken, zo slecht zijn haar ogen. Maar waar haar ogen twintig procent opvangen, vangt haar hart de volle honderd, of nóg meer?

  • vr 10 dec - 20:30
   geannuleerd
  • vr 10 dec - 20:30
   geannuleerd

Over HNTonbeperkt

Een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, hoeft geen belemmering te zijn om naar het theater te komen. Er zijn andere voorwaarden nodig om het theaterbezoek mogelijk te maken. Dit seizoen bieden wij bij een aantal voorstellingen toegankelijkheidsmiddelen aan en doen wij aanpassingen om wél naar het theater te kunnen gaan! Wij werken hierin samen met een aantal gespecialiseerde organisaties.

Meer informatie op hnt.nl/onbeperkt