Toegankelijke voorstellingen voor blinden en slechtzienden

Wij voorzien een aantal theatervoorstellingen van audiodescriptie; een audiobeschrijving door een blindentolk. Via een koptelefoon hoor je de beschrijving wat er op het toneel te zien is, wat de acteurs doen en hoe het decor eruit ziet. Met vooraf een Meet&Feel.

Wij werken samen met Stichting Komt het zien! Blindengeleidenhonden zijn welkom in onze zalen.

HNTonbeperkt

Deze voorstellingen maken wij toegankelijk

 • Laagland

  Het Nationale Theater | Eric de Vroedt
  Vlijmscherpe komedie
  zo 10 dec

  Telegraaf ★★★★ / "Ambitieuze politieke satire" Theaterkrant / "Sublieme voorstelling. Maatschappijkritisch mét humor." bezoeker 

   

  Het Nationale Theater presenteert Laagland, de nieuwe vlijmscherpe en komische voorstelling van schrijver Nathan Vecht (televisieserie Het jaar van Fortuyn). Vingervlug en met snijdende humor toont hij de staat van Nederland. Een samenleving die wankelt langs de kloof tussen de elite en de lagere middenklasse en tussen aan- en afgehaakt Nederland. Eric de Vroedt regisseert een topcast met onder anderen Mark Rietman, Tamar van den Dop, Joris Smit en Soumaya Ahouaoui.

   

  Kom je voorafgaand aan deze voorstelling dineren in ons restaurant? Een reservering maak je gemakkelijk tijdens het bestellen van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.

 • Fokker Blankers Tol

  Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol, Renée Fokker
  za 27 jan

  Drie gevierde actrices, bekend van talrijke voorstellingen, films en televisieseries, komen naar de Koninklijke Schouwburg! In Fokker Blankers Tol treffen drie zussen elkaar op wat voor iedereen een kruispunt blijkt te zijn. Tol heeft de boel opgelicht en is gesnapt voordat ze het op kon lossen. 

 • The Underground

  NITE
  wo 13 mrt

  Wat moet er gebeuren voordat je je niks minder voelt dan een clown? Een pipo in de marge. The Underground is een theatervoorstelling als een concert, een spectaculair, muzikaal circus waar humor en tragedie nooit ver weg zijn. Tijdens deze inspirerende NITE-voorstelling beleef je een rollercoaster van theater, dans en muziek.

  Deze voorstelling bevat Engelse boventiteling / this show has English surtitles

  In English below

 • Supernormaal (5+)

  HNTjong
  een hartverwarmende knipoog
  zo 28 apr

  Supernormaal is een hartverwarmende knipoog naar iedereen die zich wel eens anders voelt.  

  In deze wonderlijke wereld kom je erachter dat anders zijn helemaal geen straf is. Sterker nog: Het is misschien wel een superpower. Geïnspireerd op het poëzieprentenboek van Ted van Lieshout ’Wij zijn bijzonder, misschien zijn wij een wonder’.  

 • The Last Poet

  Toneelschuur Producties | Nita Kersten
  do 16 mei

  Voor The Last Poet laat Nita Kersten zich inspireren door het werk van ​‘The Last Poets’, een collectief van dichters en muzikanten uit de tijd van de civil rights movement in de Verenigde Staten. 

 • Romeo & Julia

  HNTjong & Het Nationale Theater & IRC
  Theater met de vibe van een dark rave party
  za 6 jul

  Een remake van Shakespeares beroemde verhaal over liefde, vriendschap en verraad met de smaak van Bollywood. De 13-koppige topcast van acteurs en dansers met Vanja Rukavina (Romeo) & Soumaya Ahouaoui (Julia) vertelt het spetterende verhaal over hopeloze liefde en onmogelijke keuzes. 

 • Sinterklaas

  Met Dieuwertje Blok
  met gebarenpieten en audiodescriptie
  wo 29 nov

  Op woensdag 29 november brengen Sinterklaas en Dieuwertje Blok een bezoek aan Theater aan het Spui. Een middag waar we elk jaar weer enorm naar uitkijken! 

   

  Download hier de groepsfoto van 13:30

  Download hier de groepsfoto van 16:00

 • Sinterklaas

  Met Dieuwertje Blok
  met gebarenpieten en audiodescriptie
  wo 29 nov

  Op woensdag 29 november brengen Sinterklaas en Dieuwertje Blok een bezoek aan Theater aan het Spui. Een middag waar we elk jaar weer enorm naar uitkijken! 

   

  Download hier de groepsfoto van 13:30

  Download hier de groepsfoto van 16:00

 • 1000+1 nacht (8+)

  De Toneelmakerij | Sadettin K
  zo 26 nov

  De verhalen van Duizend-en-een-nacht kennen we vooral van de sprookjesachtige Disney-films zoals Aladdin, Sinbad en Ali Baba en de veertig rovers. De Toneelmakerij en meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz gebruiken deze eeuwenoude, mystieke vertellingen als inspiratie voor de nieuwe muzikale familievoorstelling 1000+1 nacht. Compleet met een imposant decor en extravagante kostuums die deze verhalen tot leven wekken. Laat je betoveren door de kracht van verhalen!

Er is meer mogelijk dan je denkt

We denken graag met je mee over hoe we voor jou theater toegankelijk kunnen maken! Je hoeft je niet te laten leiden door ons programma. Kies zelf uit het hele aanbod van Het Nationale Theater en ga met ons in gesprek over hoe jij die mooie theatervoorstelling kunt beleven. Bijvoorbeeld door je eigen schrijftolk mee te nemen, toegang tot een stilteruimte, niet te lang in een rij te hoeven staan of door het meenemen van je hulphond. Laat het ons weten, we denken graag mee! En... er is meer mogelijk dan je denkt.

Laat het ons weten via onbeperkt@hnt.nl

Over HNTonbeperkt

Een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, hoeft geen belemmering te zijn om naar het theater te komen. Er zijn andere voorwaarden nodig om het theaterbezoek mogelijk te maken. Dit seizoen bieden wij bij een aantal voorstellingen toegankelijkheidsmiddelen aan en doen wij aanpassingen om wél naar het theater te kunnen gaan! Wij werken hierin samen met een aantal gespecialiseerde organisaties.

Meer informatie op hnt.nl/onbeperkt