Koninklijke Schouwburg - grote zaal

De Grote Zaal is het middelpunt van de Koninklijke Schouwburg. Met 680 stoelen en een royale ambiance vormt deze zaal het ideale decor voor alle soort theatervoorstellingen. Met een droge akoestiek en de gulde snede van de zaal is elke stem tot op het 3de balkon perfect te horen. Bekijk hier alle technische mogelijkheden, afmetingen en gegevens van de Grote Zaal van de Koninklijke Schouwburg. Het betreft vooral gegevens van toneel-, licht- en geluidsinstallaties.

Adres laad en los

Koninklijke Schouwburg
Schouwburgstraat 10, 2511 VA Den Haag

Het toneel van de Grote Zaal is bereikbaar via de los- en laadloods en bevindt zich op 123 cm boven het straatniveau. Maximale inrijhoogte is 4,10 meter. Vrachtwagens dienen vanaf het Korte Voorhout, vooruit, de los- en laadloods in te rijden. De vrachtwagen kan in de loods blijven staan. Voor personenauto's is geen plaats in de loods. Het Paradijs is ons zoldertheater en is bereikbaar via trap en lift. Decor dient gelost te worden via de nooduitgangen aan de zijkant van het gebouw. Op aanvraag zijn er 2 parkeervergunning beschikking per gezelschap voor de Grote Zaal en 1 parkeervergunning voor Het Paradijs.

Contact

Technische lijsten kan je sturen naar techniekplanning@hnt.nl 

 

Neem voor vragen contact op met onze Technische werkvoorbereider | anthibel@hnt.nl| +31(0)88 3565356. Voor spoedinformatie voor de afdeling techniek, in het weekend en 's avonds, graag mailen naar de receptie op receptie@hnt.nl, ter attentie van de techniek of bellen naar +31(0)88 3565355.

Downloads

Tekeningen zijn te downloaden in zowel pdf- als dwg-formaat. De pdf-tekening en de dwg-tekening 'Licht' zijn verschillend van opzet. De dwg-tekening 'Licht' bevat layers met standaard 'potenplannen' en meer mogelijkheden voor het intekenen van decor en licht. De pdf-tekening: 'Licht' is een eenvoudige uitvoering. Een trekkenlijst en technische "rider", kunnen ingevuld en teruggestuurd worden. Aanvullende informatie kan opgevraagd worden bij de technische dienst.


Technische gegevens
Grote Zaal

Toneelplattegrond
Stageplot
Stageplot.dwg

Bovenaanzicht
Topview
Topview.dwg

Zij-aanzicht
Sideview
Sideview.dwg

Lichtplan
Lightplot FOH view
Lightplot Stage view
Lightplot FOH view.dwg
Lightplot Stage view.dwg

Trekkenlijst
Trekkenlijst (zelf invullen)
Trekkenlijst 11 meter excel (optimale afstopping voor de Grote Zaal)
Technische Reader Grote Zaal (zelf invullen)