Toegankelijke voorstellingen voor doven en slechthorenden

Om voorstellingen toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden zetten wij Nederlandse gebarentolken en schrijftolken in. Deze gebarentolken zijn goed zichtbaar op plekken die hiervoor gereserveerd zijn. Deze kan je via de aparte link/bestelknop reserveren op de voorstellingspagina.

In de Koninklijke Schouwburg is FM gehoorondersteuning beschikbaar. In Theater aan het Spui en Zaal 3 kunnen plekken op de eerste rij gereserveerd worden. Zelf een schrijftolk meenemen naar een voorstelling kan natuurlijk ook en we kunnen je van tevoren helpen aan de uitgeschreven toneeltekst.

HNTonbeperkt

Deze voorstellingen maken wij toegankelijk

 • Rondleiding door de Koninklijke Schouwburg

  De verhalen en mythes van de Schouwburg
  za 7 okt

  We nemen je mee in de verhalen van de Koninklijke Schouwburg en laten je alle plekken zien waar je als bezoeker normaal gesproken niet komt! Maak een selfie op het toneel, kom erachter wat SPQH boven het toneel betekent, herken de muzen die geschilderd zijn op het plafond en neem een kijkje in de koninklijke loge. Wist je dat er een echt koninklijk toilet verborgen zit in een van de foyers?

 • One of Two

  Jack Hunter | STET - The English Theatre
  za 7 okt

  A true tale of twins growing up with Cerebral Palsy. Join Jack as he squabbles and bickers with his twin sister Bec; whilst battling against societal attitudes and a troublesome tattie: Darth Tater.

  The evening show features a Dutch sign language interpreter and a Spotlight aftertalk with the artist

 • WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?!

  De Amazones
  do 19 okt

  De Amazones brengen met WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?! een tragikomische klimaatmusical. Aan de hand van karikaturale personages, satirische scenes en indringende muziek nemen zij de groeiende polarisatie in de samenleving onder de loep.

 • 10 Year Anniversary

  Club Gewalt
  do 16 nov

  Club Gewalt viert haar 10-year-anniversary. Tien jaar van liefde, art, rock & roll en het afstruinen van protestmarsen. Tijd voor een party! Of een tussentijdse evaluatie? Hoe rock & roll ben je als je het (politieke) gevaar buiten jezelf aanwijst en veroordeelt, zonder je eigen zonden als individu en collectief onder de loep te nemen? De veronderstelde meerstemmigheid laat bij nader onderzoek toch echt te wensen over. Dus aan het werk: redefine de harmonie, luister naar de individuele stemmen in het koor en let’s become better people.

 • By the Light of the Silvery Moon

  STET - The English Theatre | Aindrias de Staic
  The Hague Storytelling Festival
  zo 17 dec

  This special Winter Edition of The Hague Storytelling Festival presents four storytelling masters selected from the Amsterdam Storytelling Festival.

  The Sunday afternoon will be one of Irish Stories told through words, sounds and music with Bardic Irish storyteller/seanchaí Aindrias de Staic. Treading in the footsteps of the great Irish storytellers, uncovering ancient pathways and heralding a new era of Irish storytelling.

  The show features a Dutch sign language interpreter

 • The Red Shoes

  STET - The English Theatre | Danni Cullen
  The Hague Storytelling Festival
  zo 17 dec

  This special Winter Edition of The Hague Storytelling Festival presents four storytelling masters selected from the Amsterdam Storytelling Festival.

  Closing the festival on Sunday evening is Irish storyteller, circus artist, yoga teacher and traveller Danni Cullen with The Red Shoes. A personal performance about bad thoughts, bad words, bad places and pretty little dancing shoes.

  The show features a Dutch sign language interpreter

 • Dat doet ze anders nooit

  Lenette van Dongen
  za 24 feb

  Na de bevrijdende explosie in haar vorige voorstelling Paradijskleier gaat Lenette van Dongen in haar nieuwe show een stap verder in haar zoektocht naar totale vrijheid. Wie zou ik nog meer kunnen zijn, vraagt ze zich af. Is er iets anders mogelijk dan die prettig afgerichte vrouw die keurig binnen de sociale lijntjes kleurt? 

 • Strangely Familiar

  Jakop Ahlbom Company
  vr 15 mrt

  Dit seizoen presenteert Jakop Ahlbom Company Strangely Familiar, een surreële en humorvolle voorstelling over sociale druk en eigenwaarde. 
   

 • Me and Mr Jansen

  Raphael Rodan | Titus Tiel Groenestege | STET - The English Theatre
  Theater Na de Dam
  za 4 mei

  “Het is een gevoelige zaak om de juiste kapper te vinden. Ik bedoel, iemand die een schaar zo dicht bij je keel houdt, zou iemand moeten zijn die je vertrouwt, nietwaar?”

  Een voorstelling over een Nederlandse kapper genaamd Jansen en een Israëlische storyteller die naar de kapper moet.

  Bij de voorstelling is een Nederlandse gebarentolk aanwezig

  In English below

 • Twee oude vrouwtjes

  Thomas, Sacha en Jos
  wo 29 mei

  Na vier voorstellingen naar zijn werk en een jarenlange samenwerking met meesterverteller Toon Tellegen is Thomas, Sacha en Jos terug in het theater met de voorstelling: Twee oude vrouwtjes. Een collectie van korte liefdesscènes over menselijk verlangen in de nadagen van het leven. Een herkenbare, oergeestige en poëtische voorstelling over levens die eindigen, gemis en dat liefde in vele vormen voorkomt, maar boven alles universeel is.

 • Ashton Brothers

  BROTHERS
  zo 2 jun

  Dwars door fysieke grenzen van theater. Dwars door ruimte en tijd. Dwars door huid en haar, in een rechte lijn naar je hart. Met hun gloednieuwe show BROTHERS brengen de Ashton Brothers een ode aan elkaar, aan de tribe die ze samen vormen. Met onverschrokken “visuele poëzie en absurdistisch variété” (De Telegraaf) nemen ze je mee in hun oneindige universum. Een eigen kosmos van magie en muzikaliteit, met spectaculaire en hilarische halsbrekende toeren. Een verrassende kijk op de veerkracht van ons bestaan en van de planeet waarop we ronddolen.

Er is meer mogelijk dan je denkt

We denken graag met je mee over hoe we voor jou theater toegankelijk kunnen maken! Je hoeft je niet te laten leiden door ons programma. Kies zelf uit het hele aanbod van Het Nationale Theater en ga met ons in gesprek over hoe jij die mooie theatervoorstelling kunt beleven. Bijvoorbeeld door je eigen schrijftolk mee te nemen, toegang tot een stilteruimte, niet te lang in een rij te hoeven staan of door het meenemen van je hulphond. Laat het ons weten, we denken graag mee! En... er is meer mogelijk dan je denkt.

Laat het ons weten via onbeperkt@hnt.nl

Over HNTonbeperkt

Een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, hoeft geen belemmering te zijn om naar het theater te komen. Er zijn andere voorwaarden nodig om het theaterbezoek mogelijk te maken. Dit seizoen bieden wij bij een aantal voorstellingen toegankelijkheidsmiddelen aan en doen wij aanpassingen om wél naar het theater te kunnen gaan! Wij werken hierin samen met een aantal gespecialiseerde organisaties.

Meer informatie op hnt.nl/onbeperkt