Vreemd Ding (6+)

HNTjong & Martha!tentatief | Evgenia Brendes
za 19 okt - zo 22 dec
za 19 okt 2024
-
zo 22 dec 2024

Vreemd Ding is een muzikale en fantasierijke voorstelling die zich afspeelt in een bijzonder universum vol regels en rituelen. Tot het moment dat alles ineens verandert. Hoe ervaar je een wereld die opeens vreemd aanvoelt? Geïnspireerd op de prentenboeken van Oscar-winnaar en graphic novel-schrijver Shaun Tan.

Wonderlijke wereld vol onbekende regels

Een wonderlijk wezentje woont samen met een fantastische roze panter die als een moeder voor haar zorgt. Samen voeren ze bijzondere rituelen uit, die alleen de panter begrijpt. De panter is de baas en beveelt. Het wezentje doet erg haar best om te luisteren en alles goed te doen. Het is niet de bedoeling om vragen te stellen. Je moet vooral de regels volgen ook als je ze niet begrijpt. Tot op een dag alle alarmbellen afgaan en alles anders wordt.

Achtergrond

Voor de voorstelling Vreemd Ding lieten Evgenia Brendes en haar medespeler Bram Coopmans zich inspireren door de prentenboeken van tekenaar, Oscar-winnaar en graphic novel-schrijver Shaun Tan. Eindregie is in handen van de tekenaar en theatermaker Jef van Gestel.  
 
Actrice en theatermaker Evgenia Brendes groeit op tussen verschillende talen en culturen. De impact van vertrekken, je weg zoeken in een nieuw land en een nieuwe wereld vormen de achtergrond van haar werk. 
  
Een voorstelling van HNTjong, Martha!tentatief en met dank aan hetpaleis. 
 

Credits

concept: Evgenia Brendes 
makers: Evgenia Brendes & Bram Coopmans 
acteurs (Vlaamse tournee): Evgenia Brendes & Roel Swanenberg 
eindregie : Jef van Gestel 
decor en kostuumontwerp: Sacha Zwiers 
lichtontwerp: Tim Clement 
dramaturgie: Martine Manten 
muziek: Kaspar Schellingerhout 
artistieke coaching: Bart van Nuffelen 
producenten: HNTjong & Martha!tentatief in samenwerking met  hetpaleis