Emmanuel Ohene Boafo

Emmanuel Ohene Boafo maakt sinds 2018 onderdeel uit van het ensemble van Het Nationale Theater. Hij is geboren in 1993 te Meppel. Kort na zijn geboorte verhuisde zijn familie naar Amsterdam, waar Emmanuel is opgegroeid. Hij studeerde in 2018 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht.

Dit seizoen te zien in Sea Wall en Trojan Wars.

Biografie

Emmanuel Ohene Boafo begon met spelen bij DEGASTEN (Voorheen JongRAST) waar hij in vele producties heeft gespeeld, o.a. Runnin’ Blue, I Don’t Care en Wall to Wall. Zijn eerste stagevoorstelling was Ondertussen in Casablanca van Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool, in de regie van Jeroen De Man. In 2017 speelde hij in Neelie! van Toneelgroep Suburbia (Julia Bless).

In maart 2018 was Emmanuel bij Het Nationale Theater te zien in De hereniging van de twee Korea’s in de regie van Eric de Vroedt. Ook schitterde hij in de voorstelling Cinema, een co-productie van Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool, in de regie van Jeroen De Man. 

In 2019 was Emmanuel te zien in De wereld volgens John en Sexual Healing en momenteel is hij te zien in Trojan Wars van HNTjong. 

Film & Televisie

In 2013 speelde Emmanuel de hoofdrol in de film Exit van Boris Paval Conen, die tevens bekroond is tot beste telefilm 2013. Daarna heeft Emmanuel in verschillende film en televisie producties gespeeld: A’dam E.V.A. (Norbert ter Hall), The Paradise Suite (Joost van Ginkel), The Power Of The Heart (Drew Heriot) en De Maatschap (Michiel van Jaarsveld). In 2019 was hij te zien in Venserpolder (2019) en Karman (2019). 

Prijzen

Emmanuel won de Guido de Moorprijs, de publieksprijs voor het meest veelbelovende jonge acteertalent van Het Nationale Theater, voor Ondertussen in Casablanca (2017) en in 2013 ging het Gouden Kalf voor Beste telefilm naar EXIT (Boris Paval Conen), waarin hij de hoofdrol speelde. Emmanuel is voor afgelopen seizoen genomineerd voor de Louis D'or, voor zijn monoloog Sea Wall in regie van Erik Whien.

Te zien in