Dit seizoen te zien in Sexual Healing en Trojan Wars.  

Biografie
Emmanuel Ohene Boafo maakt sinds 2018 onderdeel uit van het ensemble van Het Nationale Theater. Hij is geboren in 1993 te Meppel. Kort na zijn geboorte verhuisde zijn familie naar Amsterdam, waar Emmanuel is opgegroeid.

Emmanuel Ohene Boafo studeerde dit jaar (2018) af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht.
Hij begon met spelen bij DEGASTEN (Voorheen JongRAST) waar hij vele producties heeft gespeeld, o.a. Runnin’ Blue, I Don’t Care en Wall to Wall.
Zijn eerste stagevoorstelling was Ondertussen in Casablanca van Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool, in de regie van Jeroen De Man.
Afgelopen jaar speelde hij in Neelie! van Toneelgroep Suburbia (Julia Bless).
In 2013 speelde hij de hoofdrol in de film Exit van Boris Paval Conen, die tevens bekroond is tot beste telefilm 2013. Daarna heeft Emmanuel in verschillende film en televisie producties gespeeld: A’dam E.V.A. (Norbert ter Hall), The Paradise Suite (Joost van Ginkel), The Power Of The Heart (Drew Heriot) en De Maatschap (Michiel van Jaarsveld).

In maart 2018 was Emmanuel bij het Nationale theater te zien in De hereniging van de twee Korea’s. in de regie van Eric de Vroedt. Momenteel schittert hij in de voorstelling Cinema, een co-productie van Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool, in de regie van Jeroen De Man.

Prijzen en nominaties
Emmanuel won de Guido de Moorprijs voor Ondertussen in Casablanca 2017 en in 2013 ging het Gouden Kalf voor Beste telefilm naar EXIT (Boris Paval Conen).

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie