Toneelkijkserie 1 | Theater aan het Spui

In deze serie bezoek je 13 verschillende voorstellingen voor € 150. Voor of na de voorstelling gaan we met elkaar in gesprek, vaak samen met een van de acteurs of de regisseur. In deze serie bezoeken we normaliter alleen voorstellingen in Theater aan het Spui, maar vanwege een verbouwing aan deze locatie trappen we het seizoen af in de Koninklijke Schouwburg. De overige voorstellingen zien we wel lekker vertrouwd in Theater aan het Spui, maar dan wel in een nieuw jasje! De serie start op 27 september 2023 en loopt t/m 30 mei 2024. 

Bestel serie 1

Ga hier terug naar het overzicht van alle toneel- en danskijkseries. 

  • Disgraced van Ayad Akhtar

    Black Sheep Can Fly | Het Nationale Theater
    Coproductie met Black Sheep Can Fly
    wo 27 sep

    Na de veelgeprezen voorstelling A Seat at The Table en Saman Amini’s Integratieplan (★★★★★) maakt Black Sheep Can Fly een sensationeel stuk met o.a. topacteurs Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen en Saman Amini. Disgraced roept de indringende vraag op of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit.

     

    Kom je voorafgaand aan deze voorstelling dineren in ons restaurant? Een reservering maak je gemakkelijk in het bestelproces van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.

  • Vecht

    Likeminds
    di 7 nov

    Wat betekent het om uitgekleed te worden door de overheid? Wat betekent het om altijd op je hoede te moeten zijn voor je achternaam, je afkomst, je dubbele nationaliteit? In de aangrijpende monoloog maken we de ondergang mee van Zafirah, een jonge levenslustige vrouw die werkt voor de juridische afdeling van een overheidsinstelling, twee kinderen opvoedt en geplet wordt in de racistische raderen van de overheid. Envelop na envelop valt op de mat, waarin Zafirah wordt aangemerkt als fraudeur. Ze moet betalen en boeten tot er niets meer van haar overblijft. 

  • 10 Year Anniversary

    Club Gewalt
    di 14 nov

    Club Gewalt viert haar 10-year-anniversary. Tien jaar van liefde, art, rock & roll en het afstruinen van protestmarsen. Tijd voor een party! Of een tussentijdse evaluatie? Hoe rock & roll ben je als je het (politieke) gevaar buiten jezelf aanwijst en veroordeelt, zonder je eigen zonden als individu en collectief onder de loep te nemen? De veronderstelde meerstemmigheid laat bij nader onderzoek toch echt te wensen over. Dus aan het werk: redefine de harmonie, luister naar de individuele stemmen in het koor en let’s become better people.

  • Orlando

    Toneelschuur Producties
    di 21 nov

    De jonge edelman Orlando probeert zijn zwalkende hart ergens aan vast te klampen. Hij wil iets vinden wat hem richting geeft en zwerft drie eeuwen lang van ontmoeting naar ontmoeting. Wie voelt zich nog op zijn plek of trouw aan zichzelf? Honderd jaar geleden schreef Virginia Woolf al een verhaal over een zoekend mens dat voortdurend in een hokje wordt gedwongen door anderen, maar die pogingen doet om daar telkens aan te ontsnappen.

  • DE JACHT

    NITE
    do 7 dec

    In DE JACHT onderzoekt regisseur en theatermaker Manuela Infante (Santiago de Chile, 1980) de wereld van het ‘rewilden’; het creëren van meer wildernis in de natuur en het verminderen van menselijke invloed en beheersing. Een onderwerp dat inmiddels ook in Nederland, sinds de terugkomst van de wolf,actueler is dan ooit.  

  • Chosen Family Show-Ho-Ho

    Boys Won’t Be Boys
    do 21 dec

    Hang de kerstballen dit jaar in als oorbel of draag de piek als een kroontje. Ditmaal sluiten we het jaar af op een heerlijk onconventionele wijze. Deze december staat een geheel nieuwe traditie op het menu.

  • A Case for the Existence of God

    Theater Rotterdam | Erik Whien
    di 23 jan

    Erik Whien brengt een hartroerend verhaal over hoop, zélfs wanneer alles verloren lijkt. In A Case for the Existence of God van de Amerikaanse toneelschrijver Samuel D. Hunter zien we een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee alleenstaande vaders ontstaan. 

  • SPAfrica

    Julian Hetzel
    vr 16 feb

    SPAfrica is een performance over empathie en extractivisme. Het project onderzoekt hoe kapitalisme verbonden is met racisme. Julian Hetzel en Ntando Cele bundelen hun krachten om de grenzen van empathie te verkennen – het vermogen om je in te leven in wat een ander voelt en ervaart. Wat als empathie de bestaande machtsstructuren niet opheft of verandert, maar juist bestaande privileges versterkt? SPAfrica legt de problematische werking en het verborgen racisme van empathie bloot.

  • Mensen zoals jij

    WAT WE DOEN
    do 29 feb

    Mensen zoals jij is een persoonlijk familie epos over een familie die zwijgt. Drie generaties kunnen of willen niet praten over belangrijke gevoelens en gedachten. Het zwijgen wordt van generatie op generatie doorgegeven. Aan de eettafel praten ze met elkaar over van alles, maar niet over alles. Wat betekenen gesprekken als ziekte, verlangen en angst, niet op tafel mogen of kunnen komen?   

  • The Returned

    Theater RAST | Ada Ozdogan
    vr 15 mrt

    The Returned is een spannend science fiction verhaal over vriendschap, waarheid en complottheorieën. Maar bovenal is het een ode aan de twijfel.

  • Ik blijf bij je

    Toneelgroep Maastricht
    wo 24 apr

    Toneelgroep Maastricht brengt een toneelversie van het succesvolle autobiografische boek Ik blijf bij je van Abbie Chalgoum, dat hij schreef samen met Alwin Grijseels. Abbie speelt zelf de hoofdrol en neemt ons mee naar zijn aangrijpende verleden waarin hij zich van jongs af aan staande probeert te houden tussen twee culturen. In een regie van Michel Sluysmans belooft Ik blijf bij je een troostrijke en ontroerende vertelling te worden over een man die zijn leven lang vecht om erbij te mogen horen en te worden gezien in wie hij is. 

  • Panic Room

    Theater Utrecht
    vr 17 mei

    Panic Room is een intiem, poëtisch en fysiek duet van twee mensen die opgesloten zitten in een donkere ruimte. Kennen ze elkaar of toch niet, en waarvoor zijn ze op de vlucht? De buitenwereld, de ander of zichzelf? 

  • Twee oude vrouwtjes

    Thomas, Sacha en Jos
    do 30 mei

    Na vier voorstellingen naar zijn werk en een jarenlange samenwerking met meesterverteller Toon Tellegen is Thomas, Sacha en Jos terug in het theater met de voorstelling: Twee oude vrouwtjes. Een collectie van korte liefdesscènes over menselijk verlangen in de nadagen van het leven. Een herkenbare, oergeestige en poëtische voorstelling over levens die eindigen, gemis en dat liefde in vele vormen voorkomt, maar boven alles universeel is.