Toneelkijkserie 1 | Theater aan het Spui

In deze serie bezoek je 13 verschillende voorstellingen voor € 150. Voor of na de voorstelling gaan we met elkaar in gesprek, vaak samen met een van de acteurs of de regisseur. In deze serie bezoeken we normaliter alleen voorstellingen in Theater aan het Spui, maar vanwege een verbouwing aan deze locatie trappen we het seizoen af in de Koninklijke Schouwburg. De overige voorstellingen zien we wel lekker vertrouwd in Theater aan het Spui, maar dan wel in een nieuw jasje! De serie start op 27 september 2023 en loopt t/m 30 mei 2024. 

Bestel serie 1

Ga hier terug naar het overzicht van alle toneel- en danskijkseries. 

 • Mensen zoals jij

  WAT WE DOEN
  do 29 feb

  Mensen zoals jij is een persoonlijk familie epos over een familie die zwijgt. Drie generaties kunnen of willen niet praten over belangrijke gevoelens en gedachten. Het zwijgen wordt van generatie op generatie doorgegeven. Aan de eettafel praten ze met elkaar over van alles, maar niet over alles. Wat betekenen gesprekken als ziekte, verlangen en angst, niet op tafel mogen of kunnen komen?

 • The Returned

  Theater RAST | Ada Ozdogan
  vr 15 mrt

  Na het succes van de Tarantinoesque western GRACE, genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2023, stort Ada Ozdogan zich op het sci-fi genre, waarin ze wederom een eerbetoon brengt aan de makers die haar gevormd hebben.

 • Ik blijf bij je

  Toneelgroep Maastricht
  wo 24 apr

  Dit voorjaar brengt Toneelgroep Maastricht de toneelversie van het succesvolle autobiografische boek Ik blijf bij je van Abbie Chalgoum, dat hij schreef samen met Alwin Grijseels. Abbie speelt zelf de hoofdrol en neemt ons mee naar zijn aangrijpende verleden waarin hij zich van jongs af aan staande probeert te houden tussen twee culturen. In een regie van Michel Sluysmans belooft Ik blijf bij je een troostrijke en ontroerende vertelling te worden over een man die zijn leven lang vecht om erbij te mogen horen en te worden gezien in wie hij is. 

 • Panic Room

  Theater Utrecht
  vr 17 mei

  Panic Room is een intiem, poëtisch en fysiek duet van twee mensen die opgesloten zitten in een donkere ruimte. Kennen ze elkaar of toch niet, en waarvoor zijn ze op de vlucht? De buitenwereld, de ander of zichzelf? 

 • Twee oude vrouwtjes

  Thomas, Sacha en Jos
  do 30 mei

  Na vier voorstellingen naar zijn werk en een jarenlange samenwerking met meesterverteller Toon Tellegen is Thomas, Sacha en Jos terug in het theater met de voorstelling: Twee oude vrouwtjes. Een collectie van korte liefdesscènes over menselijk verlangen in de nadagen van het leven. Een herkenbare, oergeestige en poëtische voorstelling over levens die eindigen, gemis en dat liefde in vele vormen voorkomt, maar boven alles universeel is.

 • SPAfrica

  Julian Hetzel
  vr 16 feb

  SPAfrica is een performance over empathie en extractivisme. Het project onderzoekt hoe kapitalisme verbonden is met racisme. Julian Hetzel en Ntando Cele bundelen hun krachten om de grenzen van empathie te verkennen – het vermogen om je in te leven in wat een ander voelt en ervaart. Wat als empathie de bestaande machtsstructuren niet opheft of verandert, maar juist bestaande privileges versterkt? SPAfrica legt de problematische werking en het verborgen racisme van empathie bloot.

 • A Case for the Existence of God

  Theater Rotterdam | Erik Whien
  di 23 jan

  Erik Whien brengt een hartroerend verhaal over hoop, zélfs wanneer alles verloren lijkt. In A Case for the Existence of God van de Amerikaanse toneelschrijver Samuel D. Hunter zien we een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee alleenstaande vaders ontstaan. 

 • Chosen Family Show-Ho-Ho

  Boys Won’t Be Boys
  do 21 dec

  Hang de kerstballen dit jaar in als oorbel of draag de piek als een kroontje. Ditmaal sluiten we het jaar af op een heerlijk onconventionele wijze. Deze december staat een geheel nieuwe traditie op het menu.

 • DE JACHT

  NITE
  do 7 dec

  In DE JACHT onderzoekt regisseur en theatermaker Manuela Infante (Santiago de Chile, 1980) de wereld van het ‘rewilden’; het creëren van meer wildernis in de natuur en het verminderen van menselijke invloed en beheersing. Een onderwerp dat inmiddels ook in Nederland, sinds de terugkomst van de wolf,actueler is dan ooit.  

 • Orlando

  Toneelschuur Producties
  di 21 nov

  De jonge edelman Orlando probeert zijn zwalkende hart ergens aan vast te klampen. Hij wil iets vinden wat hem richting geeft en zwerft drie eeuwen lang van ontmoeting naar ontmoeting. Wie voelt zich nog op zijn plek of trouw aan zichzelf? Honderd jaar geleden schreef Virginia Woolf al een verhaal over een zoekend mens dat voortdurend in een hokje wordt gedwongen door anderen, maar die pogingen doet om daar telkens aan te ontsnappen.

 • 10 Year Anniversary

  Club Gewalt
  di 14 nov

  Club Gewalt viert haar 10-year-anniversary. Tien jaar van liefde, art, rock & roll en het afstruinen van protestmarsen. Tijd voor een party! Of een tussentijdse evaluatie? Hoe rock & roll ben je als je het (politieke) gevaar buiten jezelf aanwijst en veroordeelt, zonder je eigen zonden als individu en collectief onder de loep te nemen? De veronderstelde meerstemmigheid laat bij nader onderzoek toch echt te wensen over. Dus aan het werk: redefine de harmonie, luister naar de individuele stemmen in het koor en let’s become better people.

 • Vecht

  Likeminds
  di 7 nov

  Wat betekent het om uitgekleed te worden door de overheid? Wat betekent het om altijd op je hoede te moeten zijn voor je achternaam, je afkomst, je dubbele nationaliteit? In de aangrijpende monoloog maken we de ondergang mee van Zafirah, een jonge levenslustige vrouw die werkt voor de juridische afdeling van een overheidsinstelling, twee kinderen opvoedt en geplet wordt in de racistische raderen van de overheid. Envelop na envelop valt op de mat, waarin Zafirah wordt aangemerkt als fraudeur. Ze moet betalen en boeten tot er niets meer van haar overblijft. 

 • Disgraced van Ayad Akhtar

  Black Sheep Can Fly | Het Nationale Theater
  wo 27 sep

  Black Sheep Can Fly en Het Nationale Theater presenteren samen het sensationele stuk Disgraced van schrijver Ayad Akhtar. Op het toneel staan o.a. topacteurs Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen en June Yanez. Saman Amini en Eric de Vroedt regisseren het stuk, waarin de indringende vraag wordt opgeroepen of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit. 

  "De toneeltekst van de Pakistaans-Amerikaanse toneelschrijver Ayad Akhtar is subliem." ★★★★ De Volkskrant 


  Kom je voorafgaand aan deze voorstelling dineren in ons restaurant? Een reservering maak je gemakkelijk in het bestelproces van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.