Thuiswerkplaatsen

Doe mee met de Thuiswerkplaatsen

We gaan in tijden van Corona natuurlijk niet bij de pakken neerzitten. We brengen de werkplaatsen gewoon naar je thuis. Daarom maken we twee keer per week een filmpje met korte opdrachten, waarin we filosoferen, theatermaken en spelen. Stuur je opdrachten in naar educatie@hnt.nl.

Thuiswerkplaats: de afsluiter - 30 mei

De basisscholen gaan weer geheel open, er mag weer weer gesport worden, dus het is niet meer alleen thuiszitten geblazen. Daarom is dit de laatste Thuiswerkplaats van HNTeducatie! 10 weken lang maakten ze 21 video's, schreven brieven, vierden feest en gingen zelfs op wereldreis. Ze hebben 3 opties voor je om af te sluiten met het Avondje uit... thuis! En natuurlijk kunnen de bloopers niet uitblijven. Heel erg bedankt voor het kijken allemaal!

Een avondje uit... thuis! x ITA: Op wereldreis deel 2 - 23 mei 2020

Het is weer weekend.... Dat betekent tijd voor de thuiswerkplaats! Gaat het ons samen met Internationaal Theater Amsterdam lukken om weer verbinding te krijgen met alle 8 landen?

Een avondje uit... thuis! x ITA: Op wereldreis in 6 stappen! - 16 mei 2020

Pak je atlas uit de kast en stof je reistas af want we gaan samen met Internationaal Theater Amsterdam op wereldreis! Zo kregen we een kijkje in het leven van o.a. Stas uit Rusland, Soweto uit Zuid-Afrika en Sara uit Palestina. In totaal zagen we dit weekend wel 8 landen! Niet slecht, zo vanuit de eigen huiskamer!

Thuiswerkplaats: teaser voor zaterdag - 13 mei 2020

Hola? Qué tal? Estoy dentro, como todo del mundo! Ah, spazibo! Wat doen Sebas, Sophie en Iselin nu toch aan de lijn met al die landen? Spaans, Russisch, Engels, ze spreken echt een woordje over de grens. Maar dat moet ook wel, want de Thuiswerkplaats goes international komend weekend! Maak je maar alvast klaar voor een fikse wereldreis...

Een weekendje weg... thuis! - 9 mei 2020

De meivakantie zit er alweer bijna op en straks gaan de scholen weer open! Maar normaal was je misschien wel op vakantie geweest, help! Daar hebben we wat op bedacht: 'een weekendje weg... thuis!' Sebas, Sophie en Iselin helpen je in 10 stappen je huis om te toveren tot hotel! "Hello: roomservice please!"

Thuiswerkplaats: beginnen - 6 mei 2020

Volgende week gaan de basisscholen weer BEGINNEN! En beginnen is toevallig ook het thema van de Thuiswerkplaats van deze week. We hebben weer drie opdrachten voor je! Maak bijvoorbeeld een openingszin voor jouw juf of meester die je zo lang niet in het echt gezien hebt!

Een avondje uit... thuis! - Maak je eigen hoorspel - 2 mei 2020

Vorige week hielpen we je met Koningsdag thuis te vieren en vandaag hebben we iets leuks voor je om Bevrijdingsdag thuis tot een succes te maken. Deze week maak je je eigen hoorspel. Je HOORT het goed. Een eigen hoorspel! Hoe dan? Sebas en Iselin hebben 5 stappen voor je!

Thuiswerkplaats: beweging - 29 april 2020

We zitten wat af deze dagen en dat is natuurlijk niet zo gezond! Sommige mensen pakken driftig de gewichten erbij en sporten binnen, maar het kan echt veeeeel leuker. Hoe dan? Met de opdrachten uit de nieuwe Thuiswerkplaats natuurlijk! Hup, in beweging!

Een avondje uit... thuis! De Koningsdagspecial - 25 april 2020

Koningsdag vieren we dit jaar natuurlijk ook thuis! Maar dat betekent niet dat je er geen groot feest van kan maken! We hebben 6 ideeën voor je waarmee je helemaal los kunt gaan. Leve de Koning en geniet van je Koningsdag!

Thuiswerkplaats X ITA: lief doen - 22 april 2020

Deze week werkten we voor de Thuiswerkplaats samen met Internationaal Theater Amsterdam! Omdat we bij hun te gast waren mochten zij het thema kiezen en ze kozen voor 'lief doen'. Voor zoveel mogelijk mensen. En dus ook voor alle mensen in vluchtelingkamp Moria bijvoorbeeld!

Een avondje uit... thuis! Geef je eigen houseparty!

Het is weer weekend dus tijd voor een avondje uit... thuis! We zitten alweer een maand thuis en dat doen we super goed allemaal, dus we hebben wel een feestje verdiend. Een huisfeestje! We helpen je in 7 stappen een geweldige houseparty te organiseren!

Thuiswerkplaats: lente - 16 april 2020

Het is lente! De tijd van eerste keren: de eerste plantjes uit de grond, voor de eerste keer zonder jas naar buiten (maar niet te vaak nu) of wat dacht je van de eerste baby-eendjes! Wat is jouw favoriete voor-het-eerst-moment ooit? Doe mee met de Thuiswerkplaats over de lente en haal de lente lekker in huis!

Een avondje uit... thuis! Lekker thuis uit eten!

Het is weer weekend! Maar we zitten nog steeds thuis... Niet getreurd, we helpen je weer met een avondje uit... thuis! Dit keer creëer je in 10 stappen je eigen avondje uit eten.

Thuiswerkplaats : proberen - 8 april 2020

Het is echt een vreemde tijd dus we moeten met z'n allen steeds nieuwe dingen uitproberen. We proberen goed op de juffrouw of meester te letten tijdens videolessen. Of we proberen de beste camerahoek te vinden wanneer we met oma bellen. De nieuwe Thuiswerkplaats gaat dan ook over 'proberen'. Kijk en probeer mee vanuit huis!

Een avondje uit... thuis! Maak je eigen videoclip!

Het is weer vrijdag, dus tijd voor een avondje uit... thuis! Deze week gaan we een eigen videoclip maken! Jaaa, je hoort het goed: een eigen videoclip. Volg het stappenplan, kies een van de liedjes hieronder en stuur hem op naar educatie@hnt.nl, succes! En kijk even tot het einde door want dan zie je de clips van Sebastiaan, Sophie en Iselin.

Liedjes

Sweet home Alabama - Lynyrd Skynyrd
Een eigen huis - Rene Froger
Home - Edward Sharpe & The Magnetic Zeros

Thuiswerkplaats: handen - 1 april 2020

'Goed je handen wassen,' 'geen handen schudden,' het gaat maar wat vaak over die handen van ons de afgelopen tijd. Kun jij eigenlijk leuke begroetingen bedenken zonder handen? We hebben weer drie opdrachten en wat HANDIGE weetjes voor je in de nieuwe Thuiswerkplaats. Dan heb je weer even wat omHANDEN.

Een avondje uit... thuis! In 10 stappen je eigen voorstelling

Met ons wekelijkse 'Avondje uit... thuis!' maak je in 10 stappen je eigen voorstelling, hoe tof is dat? Je kunt kiezen uit 3 echte theaterteksten die je hier kunt downloaden:

Zebra Zebra

Download de tekst
Een voorstelling over vreemde zwart wit gestreepte dingen...
En die dingen komen ineens in jouw stad....
Verwelkom je ze? Of jaag je ze weg?

Een tekst geschreven geinspireerd op het klassieke verhaal Rhinoceros van Eugene Ionesco

Eiland

Download de tekst
Een voorstelling over een eiland. Met een berg en een jutter.
Er spoelt altijd iets aan, iets kleins. Dat is van de jutter.
Totdat er een schoen aanspoelt. Niet alleen een schoen, maar een mens.....

Een tekst geschreven door Sofie Tseng, onderdeel van de voorstellingen Wij zijn Nederland

Ifigenea, koningskind

Download de tekst
Een griekse tragedie
Er is geen wind.
Er kan geen oorlog gevoerd worden
De ouders van Ifigenea maken ruzie, heel veel ruzie
Daar kan Ifiginea niks aan doen...
Of wel?

Een prachtige tekst geschreven door Pauline Mol 

Thuiswerkplaats: MISverkiezing - 26 maart 2020

Nu we allemaal netjes afstand houden van elkaar kunnen we soms mensen eventjes niet zien! Wie of wat mis jij nou eigenlijk het meeste op dit moment? Doe mee met de MISverkiezing en stuur hem door aan iedereen die nu ook iets of iemand moet missen!

Thuiswerkplaats: verveling - 25 maart 2020

Kun je verveling meten? Dat vragen Sebastiaan, Iselin en Sophie zich af, want ze vervelen zich ontzettend. Kun je ze helpen door de opdrachten die ze voor je bedacht hebben te maken?

Thuiswerkplaats: wachten - 24 maart 2020

Wachten, wachten, wachten, en nog eens wachten... we wachten tot we een ons wegen. Maar op de volgende Thuiswerkplaats hoef je niet meer te wachten! We hebben namelijk weer 3 opdrachten voor je!

Thuiswerkplaats: verandering - 23 maart 2020

Hoe denk jij over verandering? Kun je voor- en nadelen noemen? En welke verandering zou je het liefst direct door de wc spoelen?