Bekijk De wereld volgens John

Na het succes van The Nation kwam regisseur Eric de Vroedt met de spin-off: De wereld volgens John. Het (im)populaire personage John Landschot uit The Nation speelt de hoofdrol in deze voorstelling. In De wereld volgens John heeft John Landschot zijn eigen radioshow waarin hij verslag doet van opvallend Haags nieuws. Ook voor deze voorstelling heeft Eric de Vroedt onderzoek gedaan in Den Haag. Dit keer in de wijk Duindorp. De wereld volgens John was in seizoen 2018-2019 in de theaters te zien. Bekijk de voorstelling nu online!

“Magistrale voorstelling.” ★★★★★ Trouw

Het verhaal

Juni 2019: twee nieuwsberichten houden ons land in de greep: een jonge man heeft zich opgesloten in het gorillaverblijf van de Rotterdamse dierentuin Blijdorp. En: in de Haagse wijk Duindorp is een illegaal gebouwd vreugdevuur omgevallen, met een dodelijk slachtoffer tot gevolg. 

In zijn eigen talkradioshow doet Hagenaar John Landschot (Bram Coopmans), de populistische volksmenner uit The Nation, verslag van beide nieuwsitems. De man in het apenhok blijkt Jan K. (Joris Smit, genomineerd voor de Louis d’Or voor deze rol), aanvoerder van het Duindorpse vreugdevuur. In zijn show is John in contact met inbellers; omstanders, belanghebbenden, buurtbewoners en politici. Beetje bij beetje wordt de reden onthuld waarom Jan K. zijn krachten wil meten met een aap en waarom midden in de zomer een illegaal vreugdevuur moest worden gebouwd. 

Cast

Eric de Vroedt heeft, net als voor The Nation, Joeri Vos gevraagd om teksten te schrijven. Naast acteurs Bram Coopmans en Joris Smit is de cast compleet met Mourad Baaiz, Bilal Bachir, Hein van der Heijden, Emmanuel Ohene Boafo, Vanja Rukavina, Whitney Sawyer en Betty Schuurman. Een aantal personages uit The Nation keert terug in De wereld volgens John, zoals Wouter Wolff en politiecommissaris Sørensen- beide rollen van Hein van der Heijden.