DE VERLEIDERS

Bureau Buitenschot
ma 12 mei en di 13 mei
ma 12 mei 2025
en
di 13 mei 2025

De afgelopen jaren hebben DE VERLEIDERS negen legendarische voorstellingen gemaakt over macht, banken, vastgoedfraude, de gezondheidszorg, algoritmes en AI. Bij al deze thema’s speelt consultancy een dubieuze rol. Daarom brengen ze dit seizoen Bureau Buitenschot, waarin ze duiken in de macht en wildgroei van de consultancy branche.

Bureau Buitenschot is een kwaadmakende en messcherpe satire over het bestuurlijke gezwel wat onze samenleving al twintig jaar overwoekert: het extern advies. Het Parasieten Gilde.

Bureau Buitenschot

Een wildgroei aan organisatie-, advies- en strategieconsultancies heeft bestuurlijk Nederland lamgeslagen en de democratie uitgehold. Consultants dumpen vuistdikke rapporten op de bureaus in Den Haag, terwijl gedupeerden met niets achterblijven. Want waarom zou je met belastinggeld een bevolkingteisterend schandaal verhelpen, als je ook KPMG en McKinsey open deuren kan laten intrappen? Gladde jongens die iedere aansprakelijkheid van de hand wijzen en hun peilloos diepe zakken vullen met publiek geld. Uw geld.

Ondertussen is er een immer groeiende groep burgers die zich door deze praktijken steeds machtelozer en ongezien voelt. Ze kunnen geen woning krijgen en worden voor fraudeur uitgemaakt. Dit onrecht is niet langer houdbaar. Wat te doen? DE VERLEIDERS geven een avond lang ongevraagd en ongezouten advies. En dat voor een bescheiden uurtarief.

Credits

producent De Verleiders bv - Inge Bos, George van Houts, Tom de Ket | regie Leopold Witte | script Tom de Ket en George van Houts | met Pierre Bokma, Linde van den Heuvel, Victor Löw, Steye van Dam, George van Houts en Tom de Ket | decor en videontwerp Michiel Voet | lichtontwerp Uri Rappaport | kostuumontwerp Arien de Vries