Loek de Bakker

Loek de Bakker is vanaf seizoen 24/25 vaste huisregisseur bij HNTjong. Loek is geen onbekende, hij maakt in 2022 de voorstelling Supernormaal, die in het voorjaar van 2024 in reprise ging.

In het voorjaar van 2025 maakt Loek Alleen maar lieve jongens.

Biografie

Loek de Bakker studeerde in 2016 af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij maakt sindsdien voorstellingen voor zowel volwassenen als jeugd – onder andere binnen het talentontwikkelingstraject van Toneelschuur Producties.

Loek maakt beeldend sensitief theater met veel gevoel voor vorm. In minutieus precieze regies ontleedt hij menselijke relaties vol absurde humor en ontroering. Zijn thema’s zijn queerness, zoeken naar verbinding en ruimte voor de verhalen van buitenstaanders. Hij regisseert nieuwe teksten en romanbewerkingen vanuit de noodzaak aan nieuwe actuele vertelperspectieven. 

Zijn voor­stel­ling THE VERY TIRED GIRL was in 2017 te zien op thea­ter­fes­tival de Parade. In seizoen 2017/2018 maakte hij de jongerenvoor­stel­ling Flikflak bij Het Laagland. In seizoen 2021/2022 regisseerde hij bij Toneelschuur Producties Het leven zelf, naar de gelijk­na­mige roman van Roelof ten Napel. In hetzelfde seizoen maakte hij bij HNTjong de succesvolle jeugdvoorstelling Supernormaal over gendernormen en buitenbeentjes. In 2022 regisseerde hij de fictie-podcast PHONY (Rose Stories - AVROTROS), die werd genomineerd voor de Prix Europa.

In 2023 regisseerde hij Orlando bij Toneelschuur Producties en in januari 2024 ging Een stel mannenpinguïns in première bij Theaterbolwerk PUNCH.