Kindertroonrede 2021

Woensdag 15 september overhandigden Jayant en Rumeysa uit groep 8 van basisschool de Vuurvlinder de Kindertroonrede aan Demissionair Minister van Financiën Wopke Hoekstra. In de Kindertroonrede vertellen de kinderen van Nederland hoe ze denken dat het verder moet. Met ons allemaal. Soms zijn ze streng. Altijd zijn ze eerlijk.

Opdracht voor in de klas: Ontwerp je eigen land

Stel je toch eens voor, dat de leerlingen het echt voor het zeggen zouden hebben in Nederland. Hoe zouden ze dat dan doen? In deze lesbrief gaan de leerlingen een eigen land vormgeven. Hoe groot is het land? Wat is het mooiste wat er te zien is? Welke rechten hebben de mensen? Wat leren de mensen in jouw land op school? 

> Download de lesbrief en ga aan de slag!
 

Doen jullie volgend jaar mee?

Schrijft jullie klas volgend jaar mee aan de Kindertroonrede van 2022? Kijk voor meer informatie over dit traject op www.hnt.nl/kindertroonrede en/of stuur bij interesse een mailtje naar Tim Lafeber (timlafeber@hnt.nl). De Kindertroonrede wordt mede mogelijk gemaakt en gesteund door HNTeducatie, ProDemos, Prinsjesfestival en ABN AMRO.

Blijf geinspireerd!

Op de hoogte blijven van de activiteiten en programma's van HNTeducatie? Meld je dan hieronder aan voor de maandelijkse updates.

Kijk nog even verder