Toneelkijkserie 2 | Uitverkocht

In deze serie bezoek je 13 verschillende voorstellingen voor € 150. Voor of na de voorstelling gaan we met elkaar in gesprek, vaak samen met een van de acteurs of de regisseur. In deze serie bezoeken we normaliter alleen voorstellingen in Theater aan het Spui, maar vanwege een verbouwing aan deze locatie trappen we het seizoen af in de Koninklijke Schouwburg. De overige voorstellingen zien we wel lekker vertrouwd in Theater aan het Spui, maar dan wel in een nieuw jasje! De serie start op 27 september 2023 en loopt t/m 30 mei 2024. 

Serie 2 is uitverkocht. Ga hier terug naar het overzicht van alle toneel- en danskijkseries. 

 • Showmeister, een komedie over sterven

  Theater Oostpool
  di 12 mrt

  Wanneer de hypersuccesvolle voetbalcoach Mario (Jim Bakkum) van de dokter te horen krijgt dat hij nog maar een jaar te leven heeft, stort zijn wereld in. Opeens voelen zijn drie landstitels en miljoenen op de bank niks meer waard en op de club zijn ze al bezig met zijn vervanger. Dus besluit Mario de oppervlakkige voetbalwereld achter zich te laten en zijn laatste dagen op aarde te besteden aan een ultiem cadeau waar zijn miljoenen fans écht iets aan hebben: een theatershow over zijn eigen leven.

 • Huis van Troje

  Toneelschuur | Mateusz Staniak
  di 2 apr

  De Trojaanse oorlog is een mythe, maar de val van Troje is een feit. Maar waar beginnen de verhalen en houden de feiten op met bestaan? Wanneer een oorlog woedt op de schermen van onze tv’s of smartphones, denken we de waarheid te zien, terwijl het een verhaal is dat we voorgeschoteld krijgen door de media. Hoe worden de feiten gepresenteerd? En wie heeft daar baat bij?

 • De Klap: HULP

  De Veenfabriek
  di 16 apr

  In het theatertje om de hoek bereidt een groep zorgmedewerkers een benefietavond voor. Nadat ze de beelden zagen van de vreselijke ramp in Chili konden ze niet stil blijven zitten. De handen worden massaal uit de mouwen gestoken. Ieder draagt z’n steentje bij: stoelen worden klaargezet, de ingezamelde kleding gesorteerd, het buurtbandje doet een soundcheck en misschien maakt zelfs de lokale BN’er zijn opkomst. Want alle kleine beetjes helpen - toch? Gaandeweg slaat goede moed om in twijfel: we willen helpen, maar helpt het ook?  

 • PEREC

  de Poezieboys
  do 2 mei

  Na de zomerfestivalhit LORCA komen de Poezieboys nu met een nieuwe voorstelling: PEREC. Jos en Joep nodigen je van harte uit in de bijzondere wereld van de Parijse taaltovenaar en kattenliefhebber Georges Perec. Vol spelletjes, regels, puzzels en valluiken! De Poezieboys vinden dat de wereld wel wat meer poëzie kan gebruiken en doen dat op geheel eigen wijze: met dampende en joelende zalen voor de dichtkunst.

 • Myrte Siebinga zoekt een kamer

  De Warme Winkel
  di 27 feb

  Hoi hoi, ik ben Myrte en zoek een kamer. Het liefst in het centrum en niet kleiner dan 12m2. Mijn budget is +/- €850,-. Ik ben gezellig, netjes en rustig (binnenshuis tenminste 😉). Iets kopen zit er de aankomende 600 jaar niet in ben ik bang 😊. Weet jij iets? Sms me op +3197010255885. De gouden tip krijgt een leven lang vrijkaartjes. 

 • HUIS G.

  Via Berlin
  di 13 feb

  HUIS G. is een sensueel, beklemmend en ontroerend liefdesverhaal dat de toeschouwer getuige maakt van de vele kanten van een verslavende relatie op de grens tussen liefde en geweld.

 • Happy in Holland

  ROSE stories | Theater Bellevue | Via Rudolphi Producties
  vr 26 jan

  Voor Chinees-Indisch restaurant Hong Kong is het doek gevallen. Het tijdperk is over. Weg is het eerste Hollandse uiteten, de eerste afhaal. Nooit meer babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op zondagavond. Maar wat is er gebeurd met de eeuwig glimlachende, zwijgende vrouw die je witte bakjes meegaf vanachter de toonbank? En met haar lieve dochtertje, dat er altijd vrolijk kroepoek stond in te pakken?

 • Chosen Family Show-Ho-Ho

  Boys Won’t Be Boys
  do 21 dec

  Hang de kerstballen dit jaar in als oorbel of draag de piek als een kroontje. Ditmaal sluiten we het jaar af op een heerlijk onconventionele wijze. Deze december staat een geheel nieuwe traditie op het menu.

 • Prima Facie

  ITA | Eline Arbo
  zo 10 dec

  Tessa is een slimme en meedogenloze strafrechtadvocaat die gespecialiseerd is in zedendelicten. Rechtspraak is voor haar een sport. Ze vindt dat ze in vergelijking tot haar mannelijke collega’s op een nette manier de slachtoffers van seksueel misbruik onderuithaalt. Zo houdt ze verdachten uit de gevangenis door precies genoeg twijfel te zaaien en altijd ‘de juridische waarheid’ boven tafel te krijgen. Totdat de rollen onherroepelijk omdraaien: een onverwachte gebeurtenis confronteert haar met de gespannen verhouding tussen de patriarchale macht van de wet, de bewijslast en de moraal. 

   

  Let op: Deze voorstelling bevat beschrijvingen en beelden van seksueel geweld die als confronterend kunnen worden ervaren. Ook bevat de voorstelling beelden die onprettig kunnen zijn voor mensen met emetofobie. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van sterke lichteffecten waaronder een stroboscoop. 

 • So Far So Good

  WAT WE DOEN | Theater Rotterdam
  vr 1 dec

  De avond valt. We zitten in een winkel. Buiten op straat bouwt de onrust op. Binnen proberen we grip te krijgen op wat er precies aan de hand is aan de andere kant van de winkelruit. Zijn die jongeren daar aan het hangen? Vieren ze een feestje of wordt dit een potje asociaal rellen? En waarom zijn ze daar? Dit is verveling. Nee, woede over hoe de samenleving naar hen kijkt. Of zijn ze pionnen in een crimineel plan? 

 • Kruimels

  Toneelgroep Maastricht
  vr 24 nov

  In de poëtische en intieme voorstelling Kruimels kruist het pad van een oudere vrouw die aan Alzheimer leidt met dat van een jonge vrouw die haar nu moet helpen. Ze blijken elkaar te kunnen vinden in hun pijnlijke verleden. Een voorstelling met absurdistische droombeelden, sprookachtige liedjes en poëtische teksten.

 • De plantage van onze voorouders

  Orkater
  do 9 nov

  In de podcast De plantage van onze voorouders gaat Maartje Duin op zoek naar de sporen van het slavernijverleden in haar familiegeschiedenis. Zij ontdekt dat haar voorouders bij de afschaffing van de slavernij mede-eigenaar waren van een suikerplantage. Maartje zoekt contact met de nazaten van de tot slaafgemaakten: de familie Bouva. Samen met Peggy Bouva reconstrueert ze het verhaal van de plantage. Nu brengt Orkater dit bijzondere verhaal naar het toneel. Malou Gorter (bekend van o.a Oogappels) en Manoushka Zeegelaar Breeveld (eerder te zien in o.a Woiski vs. Woiski en De Gliphoeve) spelen de rollen van Maartje en Peggy en er is uiteraard een hoofdrol voor muziek.  

 • Disgraced van Ayad Akhtar

  Black Sheep Can Fly | Het Nationale Theater
  wo 27 sep

  Black Sheep Can Fly en Het Nationale Theater presenteren samen het sensationele stuk Disgraced van schrijver Ayad Akhtar. Op het toneel staan o.a. topacteurs Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen en June Yanez. Saman Amini en Eric de Vroedt regisseren het stuk, waarin de indringende vraag wordt opgeroepen of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit. 

  "De toneeltekst van de Pakistaans-Amerikaanse toneelschrijver Ayad Akhtar is subliem." ★★★★ De Volkskrant 


  Kom je voorafgaand aan deze voorstelling dineren in ons restaurant? Een reservering maak je gemakkelijk in het bestelproces van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.