Het Experiment

Het Experiment (14+)

HNTjong
Het Experiment nu bij jou in de klas! Een compleet digitaal pakket met online voorstelling, een workshop en een digitaal nagesprek. Het Experiment is een actuele, confronterende en explosieve voorstelling met een jonge spelersgroep. Een psychologische theaterthriller, geïnspireerd op de Duitse hitfilm Die Welle.

Reserveer

Het Experiment rechtstreeks in het klaslokaal!

Een compleet digitaal pakket. Een online ervaring waarbij de voorstelling, een workshop en een nagesprek is verwerkt. Ideaal als invulling van de lessen CKV, Drama, Duits, Maatschappijleer, Burgerschap en het mentoruur. De voorstelling is het hele schooljaar flexibel te boeken op een zelfgekozen moment dat past in het rooster van de school. Laat ons weten wanneer het uitkomt en wij regelen de rest!

Het online pakket bestaat uit een (online) workshop, het bekijken van de voorstelling op Vimeo en een (online) nagesprek onder leiding van een van onze theaterdocenten. De workshop en het nagesprek kunnen zowel live in de klas als online worden gegeven. Geef je voorkeur aan ons door.

Workshop
De leerlingen worden via een podcast geconfronteerd met hun eigen groeps- en volggedrag. In de voorstelling staat de groepsdynamiek tijdens een ontspoord klassenexperiment centraal. De interactieve workshop laat de leerlingen dit experiment ervaren. Een theaterdocent van Het Nationale Theater leidt dit. De workshop vindt maximaal één week voor dat de voorstelling wordt bekeken plaats.

Praktische info
De voorstelling duurt 100 minuten, inclusief het nagesprek van 25 minuten. De voorstelling is vooraf gefilmd en speciaal aangepast voor dit concept en een optimale kijkervaring. De workshop duurt 1 lesuur en als deze online plaats vindt gaat dit via Zoom. Ook geschikt voor het MBO en HBO.

Vragen over de voorstelling, de workshop, het nagesprek of je reservering? Stel ze aan onze educatiemaker Dimphna van Kempen.

Het Experiment (14+)

Trust nobody 

Na het succesvolle Bloedlink regisseert Casper Vandeputte opnieuw een confronterende en ontvlambare voorstelling met een groep jonge spelers. Het experiment laat je op het puntje van je stoel zitten en forceert je te zoeken naar de waarheid. Geïnspireerd op de Duitse hitfilm Die Welle.

Het experiment van een ambitieuze docent loopt flink uit de hand. Hij wil op een originele manier uitleggen hoe fascisme begint en buitensluiting ontstaat. Het spel dat hij daarvoor verzint wordt door sommige leerlingen zo fanatiek gespeeld dat het totaal ontspoort.

Een paar jaar na het experiment proberen een paar oud-leerlingen het drama wat dit veroorzaakte te reconstrueren. Elke leerling heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen waarheid. Wat is er echt gebeurd? Wie geloof je? Wie volg je? De leerlingen komen terecht in een verwarrend spel vol uitsluiting met als inzet broederschap, solidariteit en geweld. Weet iemand nog wel waar de fantasie ophoudt en het echte leven begint? In Het Experiment stapelen leugens en geheimen zich steeds verder op.