Jongerentoneelkijkers

Jongerentoneelkijkers
Ieder seizoen schrijven meer dan 150 jongeren van verschillende scholen zich in om deel te nemen aan een van onze Jongerentoneelkijkersseries. Elke serie bestaat uit 20 tot 30 leerlingen uit verschillende leerjaren van dezelfde school.

Jongerentoneelkijkersseries

Ook dit seizoen organiseert HNTeducatie weer verschillende Jongerentoneelkijkersseries.
Een serie bestaat uit zeven uiteenlopende voorstellingen die leerlingen gedurende het seizoen bezoeken in onze theaters. Rond ieder bezoek wordt iets bijzonders georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een inleiding van een decorontwerper, een rondleiding achter de schermen of pizza eten met de regisseur.
Jongeren ontdekken op deze manier veel verschillende vormen van theater en ontmoeten de mensen die deze voorstellingen maken.

Iedere serie wordt in samenspraak met de school samengesteld. Zo kunnen we echt een serie op maat maken en hier ook het programma bij de voorstellingen op afstemmen.

Jongerentoneelkijkersfeest

Onderdeel van iedere serie is het Jongerentoneelkijkersfeest. De jongeren van verschillende series ontmoeten elkaar en beleven hetzelfde programma. Ze gaan in gemixte groepen met elkaar aan de slag, eten samen en sluiten de dag af met het bezoeken van dezelfde voorstelling.

In het seizoen 2019-2020 was het Jongerentoneelkijkersfeest bij de voorstelling The Children van Het Nationale Theater. Speciaal voor alle Jongerentoneelkijkers organiseerde HNTeducatie samen met verschillende klimaatorganisaties het programma We, The Children. Een hele middag onderzochten jongeren met elkaar de huidige klimaatproblematiek, waarna zij hun bevindingen niet alleen aan elkaar, maar ook aan regisseur Eric de Vroedt en schrijver Jelmer Mommers (bekend van de Correspondent en het boek Hoe gaan we dit uitleggen?) presenteerden.

Bekijk de aftermovie van We, The Children

Een Jongerentoneelkijkersserie opzetten?

Heeft jullie school nog geen Jongerentoneelkijkersserie? En zou je die wel graag willen?
Neem dan contact op met educatiemaker Tim Lafeber: timlafeber@hnt.nl.