Danskijkserie

Word je dit seizoen ook een danskijker? In onze danskijkserie bezoek je tien uiteenlopende dansvoorstellingen in de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en één bij Korzo voor € 150. Je ziet hieronder alle voorstellingen. Bij de voorstellingen krijg je een inleiding van een kenner of praten we na met de dansers en/of choreograaf. We bezoeken o.a. een voorstelling van Nicole Beutler, LeineRoebana en NITE. 


Bestel serie

Ga hier terug naar het overzicht van alle toneel- en danskijkseries.

Voorstellingen

 • The Underground

  NITE
  wo 13 mrt

  Wat moet er gebeuren voordat je je niks minder voelt dan een clown? Een pipo in de marge. The Underground is een theatervoorstelling als een concert, een spectaculair, muzikaal circus waar humor en tragedie nooit ver weg zijn. Tijdens deze inspirerende NITE-voorstelling beleef je een rollercoaster van theater, dans en muziek.


  Voorafgaand aan deze voorstelling bieden we de mogelijkheid om te dineren in ons restaurant. Een reservering maak je gemakkelijk in het bestelproces van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.


  Deze voorstelling bevat Engelse boventiteling / this show has English surtitles

   

  In English below

 • Hush

  De Dansers
  do 11 apr

  In Hush zoeken De Dansers troost in dans en muziek. Een hand op je schouder; een tweede stem die met je meereist, waar je ook gaat; een ritme waar je in kan leunen, zoals in een omhelzing. 

 • STORM

  LeineRoebana | Calliope Tsoupaki
  do 23 mei

  STORM is een unieke samenwerking tussen voormalig Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki en choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana. Tussen een componist die durft te denken vanuit beweging en choreografen die vorm geven aan klank. Vitale emoties en ordening, dans en muziek ontmoeten elkaar in een stormachtige voorstelling met zes dansers en drie musici.

 • Romeo & Julia

  HNTjong & Het Nationale Theater & IRC
  Theater met de vibe van een dark rave party
  vr 14 jun

  Een remake van Shakespeares beroemde verhaal over liefde, vriendschap en verraad met de smaak van Bollywood. De 13-koppige topcast van acteurs en dansers met Vanja Rukavina (Romeo) & Soumaya Ahouaoui (Julia) vertelt het spetterende verhaal over hopeloze liefde en onmogelijke keuzes. 

 • SV Birds (12+)

  DOX | Theater Rotterdam | Nineties Production | Blackbirds Foundation
  do 15 feb

  Echte vrijheid, hoe ziet die eruit? Hoe deal je met de toekomst als je geen veilig nest hebt gehad? Ben je wel klaar voor de maatschappij? En is de maatschappij wel klaar voor jóú? In Birds word je meegezogen in de belevingswereld van de jongeren die wonen in een jeugdzorginstelling. De jonge talentvolle choreograaf en danser Dalton Jansen won in 2022 met deze voorstelling vol dans, spoken word en muziek een Zilveren Krekel.

 • ATMEN / evolution is silently unfolding

  Nicole Beutler Projects
  vr 19 jan

  In ATMEN word je meegenomen naar een toekomst, waarin de schouwburg is overwoekerd door de natuur. In de vochtige, vibrerende diepten heeft de natuur haar plek veroverd en krijgt de wilde belofte van een nu nog onvoorstelbare werkelijkheid geleidelijk vorm. De aarde komt eindelijk weer op adem en wordt een pulserend post-apocalyptisch paradijs vol leven.

  Als bezoeker zit je middenin een nieuw, bruisend ecosysteem waarin het rode pluche is overgroeid door weelderige planten.

  Rond de voorstelling is een uitgebreid impact programma over een groene toekomst, met een lecture-performance, panelgesprek, films, kledingruil en meer. Klik op de knop voor het tijdschema en programma:

  IMPACT Programma

  In English below

 • Islands of Empathy (in a sea of chaos)

  Club Guy & Roni | Slagwerk Den Haag
  di 9 jan

  In Islands of Empathy zoekt Club Guy & Roni naar hoe empathie een drijvende kracht kan zijn in hoe we met elkaar samenleven. In Nederland hebben we geleerd om als individuen continu de beste versie van onszelf te zijn, als individu en onafhankelijk van de behoeften van anderen. Wanneer je hulp nodig hebt, is er blijkbaar iets mis met je. Een samenleving waarin zelfredzaamheid een aanbeveling is en hulp nodig hebben een teken van zwakte. In heel veel andere samenlevingen lijkt juist het collectief voorop te staan. Met minder ondersteuning van de overheid lijken de bewoners meer op elkaar te steunen.

  In verband met onverwachtse ziekte van één van de spelers is de voorstelling van dinsdag 9 januari helaas geannuleerd.


  In English below

 • Closed Eyes

  Theater Rotterdam | Alida Dors
  di 12 dec

  Durf jij echt te luisteren naar jezelf? Naar de innerlijke stemmen die je vertellen te vluchten voor wat je niet wil aangaan, of die je juist terugroepen naar wat echt belangrijk is? In Closed Eyes nodigt Alida Dors je uit om je af te sluiten van alle dagelijkse prikkels. Open je ogen en durf te dromen.

   

  "Magistraal dansconcert" - ★★★★★ de Volkskrant

 • This is not a dance

  Nastaran Razawi Khorasani | Theater Rotterdam
  vr 17 nov

  Hoe dans je als je niet mag dansen?

  In Iran is dansen officieel verboden. Sinds de Islamitische Revolutie hebben alle dansgezelschappen er hun deuren moeten sluiten. Veel dansers en choreografen zijn naar het buitenland gevlucht. Degenen die er nog wonen, moeten vindingrijk zijn. Hoe houden zij deze kunstvorm levend? Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani presenteert de dansperformance This is not a dance over censuur. Wat mag gezien worden en wat niet? Terwijl muziek en belichting elkaar steeds verder opzwepen, probeert ze haar dansende lichaam te beteugelen.

  In de voorstelling wordt Farsi gesproken. Er is Nederlandse en Engelse boventiteling. Een gedeelte van de interviews is niet te horen, maar alleen met boventiteling (Nederlands en Engels) te lezen.

  This show is spoken in Farsi. There are Dutch and English surtitles. Some of the interviews cannot be heard, but can only be read with surtitles (Dutch and English).

  اجرا به زبان فارسی است.  ترجمه هلندی و انگلیسی آن بصورت   زیرنویس‌ قابل رویت است .
   برخی از مصاحبه ها شنیده نمی شوند، اما فقط می توان آنها را با زیرنویس (هلندی و یا  انگلیسی) خواند


  In English below

  In Farsi below

 • The Balancing Act

  WArd/waRD | Ann Van den Broek
  vr 6 okt

  Na donkere thema’s en extreem uitgelaten emoties in Ohm en Joy Enjoy Joy, gaat Ann Van den Broek met de The Balancing Act op zoek naar evenwicht. Evenwicht in lichaam, in geest, in ons dagelijks leven en in haar choreografisch werk.


  In English below