Indo's zijn HOT (registratie)

Op maandag 12 september 2022 is Indo's zijn HOT live te beleven in de grote zaal van de Koninklijke Schouwburg! Met een vernieuwd en geactualiseerd programma.

Kaarten voor live

 

Op 14 juni 2021 vond het programma Indo's zijn HOT plaats. We mochten toen vijftig bezoekers ontvangen in onze zaal. Gelukkig is er een registratie gemaakt van deze bijzondere avond. Voor € 2,50 kan je de avond (opnieuw) beleven. Zodra je de registratie hebt besteld, ontvang je een mailtje met de link en het wachtwoord. Zo kan je Indo's zijn HOT on demand bekijken.

Bestel registratie

Over Indo’s zijn HOT

‘Indië maakt nog steeds ongekende emoties los. Elke herinnering veroorzaakt deining. Indië leeft onder ons,’ zegt Pamela Pattynama in haar bijdrage aan Indo’s zijn HOT. Op maandag 14 juni stond Pamela in het decor van De eeuw van mijn moeder in de Koninklijke Schouwburg. Zij deelde het podium met schrijvers Melissa Knollenburg, Lara Nuberg, Merlijn Huntjes, theatermaker Koen Verheijden, fotograaf Yara Jimmink en percussionist Reggy van Bakel. Samen onderzochten zij hun Indische achtergrond in het Nederland van nu.

Indo’s zijn HOT is als een collage. Romanfragmenten en gedichten, een beeldessay en marimbaspel, essays en theaterteksten wisselen elkaar af. Een even sterk als ontroerend eerbetoon aan voorgaande generaties dat zowel naast als los van De eeuw van mijn moeder kan worden bekeken.

Reggy van Bakel

Reggy van Bakel (1989) is klassiek slagwerker en componist. Reggy maakt deel uit van verschillende bands en orkesten en is Reggy actief in theaterproducties. In het Muzieklab van Intro in Situ en VIA ZUID werkt hij aan DOTT, een nieuwe muzikale belevingswereld.

Merlijn Huntjes  

Merlijn Huntjens (1991) schrijft poëzie. In 2016, 2017 en 2018 stond hij in de finale van het NK Poetry Slam. Merlijn portretteert in zijn gedichten gewone mensen in ogenschijnlijk gewone situaties. Zijn werk verscheen online op de Revisor en Tijdschrift Ei, en gedrukt in Kluger Hans. Merlijn is maker bij PANDA, VIA ZUID en De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Yara Jimmink 

Yara Jimmink (1990) studeerde in 2020 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar eindproject was de tentoonstelling en publicatie ‘When Summer Became Winter’. Startpunt voor dit project was het familiearchief van haar grootouders, die samen met haar moeder in 1961 van Nieuw-Guinea naar Nederland emigreerden. 

Melissa Knollenburg

Melissa Knollenburg is (toneel)schrijver en dramaturg. In 2021 studeert Melissa als toneelschrijver af aan Writing for Performance van de HKU.

Pamela Pattynama

Pamela Pattynama is cultuurwetenschapper en sinds 2013 emeritus hoogleraar koloniale en postkoloniale literatuur- en cultuurgeschiedenis van de Universiteit van Amsterdam. Ze publiceert over Indische literatuur, foto's en films, speciaal in verband met de Indische gemeenschap.

Lara Nuberg  

Lara Nuberg (1990) schrijft, spreekt en maakt (audio)verhalen over koloniale geschiedenis en identiteit. In december 2020 verscheen bij Rose Stories het boek In haar voetsporen dat Lara schreef met de Indonesische schrijfster Lala Bohang. De Engelse uitgave van het boek won eerder de Ranald MacDonald Award. Momenteel werkt Lara bij Das Mag aan haar debuutroman. Ze schrijft sinds 2017 het blog gewooneenindischmeisje.nl. 

Koen Verheijden  

Koen Verheijden (1994) studeerde in 2020 af aan de Toneelacademie van Maastricht met onder meer de zelfgeschreven toneeltekst Nina Bobo. Dit jaar werkt Koen onder andere bij Wunderbaum, het National Theater of Craiova in Roemenië en bij HNT. Eerder maakte hij werk voor Zaal 3 en bij productiehuis De Generator. Koen schreef daarnaast voor het Schrijversgevang van Kultuurfaktorij De Monty en zijn teksten zijn gelezen in Theater Bellevue.  

HOT bij HNT

De HOT avonden van HNT belichten een actueel thema vanuit verschillende perspectieven. Onderzoekers, stadsgenoten en kunstenaars delen het podium. Samen creëren zij in woord, beeld, beweging en geluid een verrassend en gelaagd antwoord op prangende vragen.

Met Never Waste a Good Crisis presenteert de HOT in het najaar van 2021 voor het eerst een serie avonden rondom één thema. In samenwerking met vier maatschappelijke organisaties duiken we in de onderwerpen ongelijkheid, klimaat, economie en Europa.  

Voorbeelden van eerdere HOT-avonden zijn: Racisme is HOT, naar aanleiding van de voorstelling Race van Eric de Vroedt; Marokkanen zijn HOT naar aanleiding van Melk en Dadels van Daria Bukvic; Drugs zijn HOT vanuit Dope van Sadettin Kirmiziyüz; De aarde is HOT, Geld is HOT, Eenzaamheid is HOT enzovoorts, enzovoorts.

 

Tip: 4 x HOT voor € 20

Ben je benieuwd naar de HOT-avonden van aankomend seizoen? Neem een kijkje op de pagina hieronder. Je kunt nu de vier HOT-avonden voor slechts € 20 euro bestellen.