Toegankelijke voorstellingen voor mensen met hoge prikkelgevoeligheid

Op deze pagina vind je een overzicht van de voorstellingen die geschikt zijn voor iedereen met een hoge prikkelgevoeligheid.

Wij zorgen bij een aantal voorstellingen voor een prikkelarm ontvangst voor mensen die niet goed tegen prikkels kunnen. Dat kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld hersenletsel, een chronische ziekte, of autisme. We passen de voorstelling zelf niet aan, maar houden rondom de voorstelling rekening met alle vereisten.
 
We laten ons adviseren door Stichting Onbeperkt Genieten en onze medewerkers hebben een training gevolgd.

Deze voorstellingen maken wij toegankelijk

(de komende periode zullen meer voorstellingen worden toegevoegd)

 • Unseen

  Jakop Ahlbom Company
  wo 30 mrt

  Recensies

  Over Lebensraum

  "En als je denkt dat de wervelende choreografie tot zijn ultieme crescendo is gekomen, volgt er een nieuwe verrassing. Lebensraum blijft tot de laatste minuut volkomen onverwacht" - ★★★★★ NRC

  Over Horror

  "Ahlbom weet met zijn special effects werkelijk te verrassen, de grenzen van zijn inventiviteit zijn verbluffend elastisch." - ★★★★★ Parool 

  In het nieuwe seizoen presenteert Jakop Ahlbom Company Unseen, een melancholisch liefdesdrama in de unieke visuele stijl van de makers van Lebensraum, Horror en SYZYGY. Fysiek, poëtisch en vol humor.

  • wo 30 mrt - 20:15
   Koninklijke Schouwburg, Den Haag
   Grote Zaal
   Tickets
  • wo 30 mrt - 20:15
   Koninklijke Schouwburg, Den Haag
   Grote Zaal
   Tickets
 • A Medicine Show

  Ashton Brothers
  vr 27 mei

  De deuren zijn open en de harten kloppen. We mogen weer spelen! Bruisend van energie brengen de Ashton Brothers hun Medicine Show terug naar het theater. Een medicijn tegen de misère.

  • vr 27 mei - 20:15
   Koninklijke Schouwburg, Den Haag
   Koninklijke Schouwburg - Grote zaal
   Tickets
  • vr 27 mei - 20:15
   Koninklijke Schouwburg, Den Haag
   Koninklijke Schouwburg - Grote zaal
   Tickets

Rustruimte beschikbaar

Er is een rustruimte beschikbaar in de buurt van jouw plek in de zaal. Je zit in een loge op het eerste balkon. Alle loges hebben een eigen deur dus je kan als je wil gemakkelijk de zaal verlaten - bijvoorbeeld om naar de rustruimte te gaan.

In de rustruimte kan je gebruik maken van de beschikbare koptelefoons, oordoppen en oogmaskers. Binnenkort plaatsen we op de website ook een visuele plattegrond, waarop we de drukte van de ruimtes in kleuren zullen aangeven (groen voor rustig, oranje voor drukker en rood voor erg druk).

Volgend jaar zal de rustruimte permanent beschikbaar komen - tot die tijd is hij bij geselecteerde voorstellingen ingericht. Het is van belang dat je bij de aankoop van kaarten voor de voorstelling, aangeeft dat je van de ruimte gebruik wilt maken (in verband ook met de placering in de zaal).

Over HNTonbeperkt

Een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, hoeft geen belemmering te zijn om naar het theater te komen. Er zijn andere voorwaarden nodig om het theaterbezoek mogelijk te maken. Dit seizoen bieden wij bij een aantal voorstellingen toegankelijkheidsmiddelen aan en doen wij aanpassingen om wél naar het theater te kunnen gaan! Wij werken hierin samen met een aantal gespecialiseerde organisaties.

Meer informatie op hnt.nl/onbeperkt