Tori

De theaterversie van Tori (6+) is omgevormd tot een volwaardige televisiefilm, waarin theater en televisie samenkomen met animatie en live DJ beats. Op zondag 6 juni werd Tori uitgezonden op NPO Zapp.

Kijk terug

“De verschillende werelden waar je in terecht komt wanneer je met de artwork van Brian Elstak aan de slag gaat. Nieuwe wegen, nieuwe vormen, nieuwe artistieke genieën getroffen. I jumped and trusted the process!” Marjorie Boston (regisseur) 

Voorstelling Tori op NPO is een mix van theater, televisie en animatie 
De theaterversie van Tori gemaakt door HNTjong is omgebouwd tot een volwaardige televisiefilm waarin theater en televisie samenkomen met animatie en live DJ beats. Gebaseerd op het prijswinnende boek geschreven door Brian Elstak i.s.m. Karin Amatmoekrim speelde afgelopen theaterseizoen de voorstelling Tori in de Nederlandse theaters. De afgelopen maanden is het concept omgevormd tot een televisiescript en de opnames te verwerkt tot een televisiefilm. Op zondag 6 juni om 13:30 zal Tori te zien zijn op NPO3 ZAPP.  

Verhaal 
Het is een bloedstollend avontuur over de moedige mensenkinderen Cel, Bones en Zi. Hun vader, de reuzenschildpad Jean-Michel, is een echte ‘tori-man’, een verhalenverteller. Als hij vertelt valt de hele wereld stil om te komen luisteren. Ineens rijdt een geblindeerde limo dwars door het verhaal. Het is Vos, die akelige plannen heeft met Jean-Michel. Cel, Bones en Zi gaan op avontuur om hun vader te helpen. Gewapend met een potloodzwaard waarmee je tekeningen levend maakt, een ijzersterk Colossusschild waarmee je onkwetsbaar bent en een raadselachtige tijgerklauw die je de kracht van honderd tijgers geeft. Zijn ze tegen de handlangers van de kwaadaardige Vos opgewassen?