Aflevering 2: MIJN PIJN IS EEN 10

In het Nederlands tel je van één, twee, drie. In het Arabisch tel je van wahed, dzjoezj, tletla. Maar wat als we niet leerden tellen. Wat als onze taal geen telwoorden zou kennen? Hoe zou dat ons leven dan veranderen?

Dit verhaal wordt voorgelezen door Betty Schuurman.

Tip! Nog niet genoeg van dit verhaal? Ga dan aan de slag met het educatiemateriaal.

Over Eva Toorop

Schrijver van MIJN PIJN IS EEN 10

Eva Toorop (Rotterdam, 1993) studeerde in 2017 af aan de Hogeschool voor de Kunsten, Writing for Perfomance. De jaren daarna ontwikkelde zij een stijl waarbij documentair materiaal bijna altijd het beginpunt is. Vanuit hier focust zij zich op thema's zoals eenzaamheid, prestatiedruk en identiteit. Eva's grootste droom is om ooit een avondvullende voorstelling te schrijven over de komst van haar voorouders uit Indonesië naar Nederland en hoe die trauma's en emoties onbewust doorsijpelen in de toekomstige generaties.  

De familiepodcast

De familiepodcast is serie van originele, avontuurlijke en filosofische verhalen die je anders naar de wereld laten kijken. Verhalen om even weg te dromen, om je verbeelding op te rekken, om nieuwe woorden te leren kennen, om aan de drukke wereld te ontsnappen en om ouderwets lekker te worden voorgelezen door de mooiste stemmen van Nederland. 

Beluister alle verhalen